Campania preventivă SPEED

0

Viteza de deplasare a autovehiculelor reprezintă, la nivel european, una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, motiv pentru care, în perioada 23-29 august 2010, poliţiile rutiere membre ale organizaţiei TISPOL îsi canalizează eforturile pentru descurajarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale, în cadrul campaniei preventive „SPEED”. Analiza dinamicii accidentelor rutiere a relevat faptul că în săptămâna 34 a anului 2009, respectiv perioada 23 – 29 august 2009, pe drumurile deschise circulaţiei publice din România, s-au produs 230 accidente, în care si-au pierdut viaţa 56 de persoane, iar alte 219 au suferit vătămări corporale grave. Dintre acestea, pe fondul vitezei de deplasare, s-au produs 32 de accidente rutiere, care s-au soldat cu 11 persoane decedate si 36 persoane rănite grav.
Cele mai multe accidente rutiere (38), s-au produs în ziua de sâmbătă, 29 august 2009, în intervalul orar 16.00 – 21.00. Având în vedere aceste aspecte, poliţistii din cadrul Serviciului Rutier Neamţ si cei din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamţ vor acţiona în cadrul campaniei „Alege Viaţa! ”, în ziua de 28 august 2010, pe linia combaterii excesului de viteză, în zonele cu risc ridicat de accidentare, folosindu-se toate echipamentele radar din dotare. Reamintim conducătorilor auto că limitele de viteză sunt : 50 km/h în localităţi si 90 km/h în afara acestora, excepţie făcând drumul european DN2/E85, unde limita de viteză, în afara localităţii, este de 100 km/h. Limita de viteză pe autostradă este de 130 km/h.

I.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate