Campania de vaccinare din județul Neamț, un „real succes”

0
Foto – Arhiva ZPN

Campania de vaccinare desfășurată în județul Neamț pare să se „miște” foarte greu. Conform ultimelor date transmise de către DSP, în centrele de tip drive-thru (care știm cu toții că au fost foarte așteptate) s-au vaccinat în acest week-end puțin peste 400 de persoane (mai precis: 234 în Roman și 204 în Piatra Neamț).

Lumea nu mai pare atât de încântată de ideea imunizării, în ciuda eforturilor depuse de autorități pentru încurajarea acestei campanii.

În acest week-end a continuat activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 în cele 2 centre de vaccinare drive-thru din Piatra Neamț și Roman.
Cele două centre funcționează sâmbăta și duminica, între orele 9-21, în parcările celor mai mari complexe comerciale din Piatra Neamț și Roman.
Sunt organizate patru fluxuri de vaccinare, unde doritorii se pot vaccina în mașină, fără să fie nevoie de programare. Vaccinul utilizat este Pfizer.
În acest week-end au fost vaccinate 438 de persoane. În total, de la începutul acțiunii, au fost vaccinate 1.164 de persoane.
Scopul este sa acceleram campania de vaccinare și în același timp sa facilitam accesul persoanelor doritoare la vaccin.
Din 4 mai a început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din județ cu vaccinul Johnson&Johnson. În program sunt înscriși, până în acest moment 96 de medici de familie. Contracte vor fi încheiate în continuare. 38 de medici de familie au început vaccinarea la cabinet și au fost administrate 1.406 doze.
De asemenea, continuam acțiunile de vaccinare prin intermediul Caravanelor de vaccinare cu echipele mobile. Săptămâna aceasta vor fi vaccinate persoane din: Păstrăveni, Grumăzești, Timișești, Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tupilați, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Podoleni, Borlești, Cândești.
Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare, iar asistenții medicali comunitari și asistenții sociali realizează informarea și catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19.
Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile.
DSP mulțumește echipelor vaccinatoare din centrele de vaccinare, medicilor de familie, tuturor instituțiilor implicate și agenților economici privați care ne-au sprijinit.
Mulțumim tuturor persoanelor care au înțeles beneficiile vaccinării și recomandam tuturor sa se vaccineze! Vaccinarea este singura soluție viabila pentru o viață normala!
În curând vom vedea și rezultatele acestor eforturi!
”, transmite DSP Neamț.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate