Campania de sterilizări gratuite pentru câini continuă în localitățile din Neamț până la începerea sezonului rece

0

Asociația Swedish Animal Aid, în parteneriat cu Asociația Gatuhundars Ratt Till Liv sponsorizează o mare campanie de sterilizări rezervată câinilor cu sau fără stapân în diverse localități din Neamț, în colaborare cu S.C. Tudor DocVet SRL (zona Piatra-Neamț), Pongo Vet – dr. Andrei Lungu (zona Roman), Asociatia YOUth for NeamtHam Piatra Neamt și alți parteneri. 

Anul acesta s-au efectuat peste 600 de sterilizări în Târgu Neamț, Piatra-Neamț, Pângărați, Roznov, Săvinești, Bodești, Tarcău, Gârcina, Bicaz, Stănița, Roman, Dochia, Alexandru cel Bun, Tămășeni, Dulcești, Făurei, Săbăoani.

Fondurile sunt acoperite strict din donațiile suedezilor, iar o parte dintre donații vin și de la localnicii din Neamț.

SE CAUTĂ VOLUNTARI LOCALI

Este necesară o implicare a comunității locale sub formă de voluntariat pentru ca această campanie să devină una permanentă în județ. Este singura soluție pentru a stopa fenomenul animalelor fără stăpân și pentru a preveni drama câinilor înghesuiți în adăposturi publice.

Așadar, pe lângă nevoia de implicare a primarilor în răspândirea informațiilor legate de obligativitatea prin lege de a steriliza câinii de rasă comună, este nevoie de voluntari care să comunice organizatorilor localitatea în care ar dori să aibă loc o campanie și sprijinul pe care îl pot oferi: găsirea unei locații, printarea și distribuirea de flyere etc.

Asociația suedeză Swedish Animal Aid face un apel public la oamenii care sunt dispuși să rupă din timpul lor pentru această cauză nobilă.

Sprijinul este necesar pe toată perioada lunii octombrie, în cât mai multe localități, în special cele rurale, din Neamț. Dacă totul merge bine, din luna noiembrie campaniile se vor desfășura la cabinetul veterinarului Andrei Tudor din Piatra-Neamț.

În speranța că sunt oameni din Neamț dispuși să facă voluntariat pentru a sprijini eforturile suedezilor, aceștia sunt rugați să ia legătura cu Cecilia To pe Facebook aici (click) sau pe email swedishanimalaid@gmail.com.

Vă încurajăm să vă înscrieți pe grupul de Facebook dedicat voluntarilor dacă puteți sprijini campania în localitatea dumneavoastră: https://www.facebook.com/groups/304813927300486

Mai jos, harta sterilizărilor din Neamț efectuate anul acesta:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate