Căminul și cantina Liceului Auto din Piatra-Neamț așteaptă să fie furate

1

Căminul și cantina liceului auto au fost bătaia de joc a autorităților locale după care au intrat forțat într-un proces de degradare în vederea înstrăinării lor către cine trebuie. Acum că reprezentanții PDL au ajuns înapoi la butoanele administrației locale, suntem curioși ce vor face cu aceste clădiri.

Cum au ajuns cantina și unul dintre căminele fostului Liceu Auto să fie distruse? Să o luăm pe firul „șmecheriei”.

În anul 2007 prin HCL 171 din 31.05, Consiliul Local aproba schimbarea de destinaţie a imobilului “Cãmin nr. 2” de la Colegiul Tehnic de Transporturi situat pe str. Soarelui nr. 1, în locuinţe sociale P+3E.
Hotărârea a fost una ilegală deoarece nu a avut aprobarea CA-ului de la liceul auto și nici toate actele necesare creării unor locuințe sociale.


A urmat o investiție supraevaluată și realizată mai mult în acte iar la alocarea locuințelor sociale amenajate, nu au respectat nicio regulă sau lege din România. Asistații social primeau cheia de la cameră și un bilet scris de mână de la persoane din primărie iar curentul și apa de la aceste locuințe sociale erau la discreție – plătite de Primăria Piatra Neamț. Hoție e puțin spus. A fost un jaf de proporții care s-a perpetuat ani de zile

După ce căminul și cantina au fost distruse și erau numai bune de vândut la un preț subevaluat, în anul 2013 prin HCL 316 din 17-10 se aprobă trecerea din domeniul public al municipiului Piatra Neamț în domeniul public al statului a căminului internat nr. 2 si a cantinei de la Colegiul Tehnic de Transporturi, prin Hotarâre de Guvern.

De aici încolo s-a pierdut urma proprietății. Clădirile în care s-au băgat de-a lungul timpului mai mulți bani decât ar fi costat construirea lor de la zero au fost lăsate de izbeliște deoarece administrația PDL a intrat în colaps și nu a reușit sa își ducă planurile la bun sfârșit.

La planul pregătit de băieții deștepți de la PDL pentru aceste clădiri au participat sau au fost complici și cei de la PNL și PSD iar după cum vedeți, a trecut o campanie electorală în care nici alte partide nu au vrut să deranjeze, evitând abordarea acestui subiect. Din păcate există lucruri în Piatra-Neamț trecute sub tăcere de către toți componenții clasei politice.

Anchetatorii nu se apropie, instituțiile de control financiar nu văd și nimeni nu deranjează. Ansamblul cămin și cantină de la fostul Liceu Auto este un exemplu a ceea ce descriam mai sus, la fel, trecut sub tăcere.

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. Gheorghiță Constantin spune

    Este strigător la cer, aici am petrecut 4 ani din viață și ca mine zeci de mii de șoferi care azi colindă străzile Europei, era floarea Moldovei se învață și carte și meserie. Din 72 de absolvenți 60 mergeau la facultăți foarte bune. RUȘINE RUȘINE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate