Calendarul examenului de Evaluare Națională/A fost prelungită perioada de contestații

0

Monica Anisie a declarat astăzi, 14 mai, pentru postul național de televiziune, că a fost aprobat calendarul pentru Evaluarea Națională.

Probele vor avea loc astfel: în data de 15 iunie va avea loc testarea la Limba română, iar în data 17 iunie la matematică.  ​Absolvenţii de clasa a VIII-a care aparțin minorităţilor naţionale vor susține proba la Limba și literatura maternă în data de 18 iunie.

Calendarul pentru Evaluarea Națională a fost deja aprobat. Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, cu proba la Limba și literatura română. Singura modificare prevăzută în calendarul pentru Evaluarea Națională este cea referitoare la perioada de contestații. Dacă în vechiul calendar era prevăzută o perioadă de câteva ore pentru depunerea contestațiilor, acum am lăsat pentru depunerea contestațiilor o perioadă mai lungă de timp, aproape 2 zile. Ne dorim astfel să venim în sprijinul elevilor și părinților. Contestația poate fi depusă online sau în format fizic.”, a declarat ministrul Monica Anisie.

Cu privire la programul de înscriere, ministrul Educației a precizat că acesta va fi stabilit de unitățile de învățământ, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi publicate pe 22 iunie, până la ora 14:00.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate