Buzdugan Tudor-Ștefan: „Succesul presupune sacrificii, printre care și nenumăratele ore petrecute la masa de studiu”

1

Aminteam zilele trecute de performanță inedită înregistrată la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț. Șapte elevi, colegi de clasă, au reuşit să promoveze primul lor examen important din viaţă cu media zece.

Fiind vorba despre o performanță unică la nivel național, am considerat că este important să-i cunoaștem pe toți cei șapte copii în parte.

  • prezentarea copiilor este aleatorie, nefiind influențată de niciun criteriu

Cel de-al doilea copil pe care îl aducem în atenția publicului este:

BUZDUGAN TUDOR-ȘTEFAN

Pentru Buzdugan Tudor-Ștefan, cei patru ani petrecuți la Colegiul Național „Petru Rareș”, au fost presărați cu multe experiențe splendide: participarea la olimpiada națională de limba engleză, obținerea premiului I în clasa a VII-a, singurul din clasă, terminarea clasei a VIII-a cu nota zece pe linie, totul culminând cu media zece la Evaluarea Natională.

Succesul nu vine singur, ci presupune multe sacrificii.

Evident, succesul presupune sacrificii, printre care se află și nenumăratele ore petrecute la masa de studiu, însă pot afirma cu mândrie că mi-am trăit din plin copilăria, călătorind în jurul lumii și participând la activități extrașcolare, cum sunt competițiile județene de baschet, înot.”, a declarat Buzdugan Tudor-Ștefan.

Pandemia de coronavirus a mutat școala acasă și pe internet.

Tudor-Ștefan spune că această perioadă l-a marcat, însă sprijinul părinților și profesorilor i-au dat încredere că va reuși să obțină o medie mare la Evaluarea Națională:

Fără indoială, aceasta perioadă de pandemie ne-a marcat, dar după cum este bine știut, diamantele sunt făcute sub presiune. Astfel, alături de părinți si de suportul neîncetat al bunicilor, am reușit să scot ce era mai bun din mine, muncind zilnic între 9 și 12 ore, neținând cont de weekenduri sau de sărbători. Mai presus de orice, contactul permanent cu profesorii nostri în mediul online mi-a sporit permanent încrederea în șansa mea de reușită, în pofida faptului că nu participam fizic la cursurile de la liceu.”            

 Media zece la Evaluarea Națională reprezintă pentru Buzdugan Tudor-Ștefan un vis devenit realitate, la care în urmă cu patru ani nici nu îndrăznea să se gândească.

„ Am perceput acest rezultat ca o confirmare a dezvoltării, muncii și a valorii mele. În momentul afișării rezultatelor, o bucurie imensă m-a cuprins, întrucât am aflat că suntem sapte colegi care facem cinste liceului și, în mod deosebit, profesorilor care ne-au îndrumat.

Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișate, pentru prima oară în istoria examenului, într-un format anonimizat. Buzdugan Tudor-Ștefan este dezamăgit de această decizie, pe care o resimte ca o imensă nedreptate.

Sunt profund dezamăgit de anonimizarea rezultatelor. Consider că prin aceasta ne este știrbită valoarea, ne sunt ascunse meritele în spatele unor coduri. Este o amărăciune pe care un elev de media zece la Evaluarea Națională o resimte ca o imensă nedreptate. Istoria nu a consemnat coduri, ci nume.”        

Tradiția continuă…                           

 Tudor-Ștefan ne-a transmis, cu mândrie, că își va continua studiile tot la Colegiul Național „Petru Rareș”, la profilul matematică-informatică, acolo unde părinții săi și-au petrecut cei mai frumoși ani din viață.

Prin intermediul publicație noastre, viitorul licean transmite mulțumiri tuturor profesorilor care au contribuit la performanța sa cu toată munca, dăruirea și priceperea lor. De asemenea, le mulțumește părintilor, bunicilor și colegilor pentru susținere si solidaritate.

Toți părinții își doresc copii care să aibă note de zece. Tudor-Ștefan, bucuria și mândria părinților:

Tudor este un copil de nota zece in toate privințele: este educat, cu bun simț, responsabil, afectuos, recunoscător, ambițios. Reușita aceasta îi apartine în totalitate, noi ca părinți nu am făcut decât să modelăm și să călăuzim un copil foarte bun. Nu am transformat nota zece într-un deziderat părintesc, aceasta a venit ca o recunoaștere a valorii lui intelectuale și spirituale multumită profesorilor care au crezut în el și au muncit în toți acești ani pentru a putea vorbi astăzi, în câteva rânduri, despre Buzdugan Tudor-Ștefan.”, ne-au declarat părinții lui Tudor.

1 Comentariu
  1. Smaranda spune

    Bravo lor !
    Copii de excepție, dar să nu uităm și de meritul dnei profesor Livia Vaculik!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate