Bunuri furate din altarul bisericii Mănăstirii Secu

0

Obiecte de patriomoniu dispărute la nivelul județului Neamț și date în urmărire

Chivot, datat 1842, în greutate de 2150 g și steluță (pentru disc) datată în sec. XIX, cu greutate de 150 g. Bunurile au fost sustrase de persoane necunoscute în seara zilei de 9 august 1998 din altarul bisericii Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul din cadrul Mănăstirii Secu (nu deținem imagini).

***

Toate bunurile culturale mobile puse în urmărire de Inspectoratul de Poliție Județean Neamț provin din biserici și mănăstiri, iar ultimul caz, s-a înregistrat în anul 2012.

„După anul 2012, la nivelul județului Neamț nu s-au înregistrat furturi din biserici (inclusiv din cutia milei), cu excepția unor tentative, soluționate rapid, fapt datorat și unei acțiuni de prevenire a furturilor din lăcașuri de cult desfășurată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Serviciului de Ordine Publică, în cursul anului 2012, în urma căreia bisericile din județul Neamț au fost dotate cu sisteme de alarmă și PSI.”, a transmis IPJ Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate