Bugetul Primăriei Piatra-Neamț 2021

0

Propunerea de buget a primăriei Piatra-Neamț poate fi consultată aici în varianta tehnică și aici în variantă colorată. În variantă narativă (să înțeleagă toată lumea) nu are interes nimeni de la primărie să prezinte proiectul de buget iar cei din opoziție nu își irosesc timpul pentru a realiza o asemenea variantă pe care apoi să o facă publică. Așadar vă spunem noi ce lucruri am observat ca fiind în neregulă.

În primul rând, și bugetul din 2021 continuă tradiția anilor trecuți în care cei ce administrează orașul nu își propun să recupereze niciun leu de la cei care l-au jefuit înainte. Deși primăria a pierdut mormane de bani din cauza unor greșeli făcute de persoane ce ar fi trebuit trase la răspundere, în propunerea de buget nu este niciun capitol destinat banilor recuperați…nici măcar un leu.

Pe lângă procentul de bani provenit de la blana ursului din pădure (bani care vor veni pe proiecte europene) observăm că pentru investiții din bugetul local se alocă doar 13,52%, mai puțin decât pentru salariile celor din primărie. De asemenea, cheltuielile de funcționare, întreținere și reparații curente (adică acolo unde se sifonează de regula banii) reprezintă 21,85% din buget – adică aproape dublu față de investiții.

Discuțiile pot fi multe pe marginea acestui subiect însă complet inutile. Năravurile nu s-au schimbat prea mult iar opoziția din consiliul local nu este chiar atât de interesată să piardă zile întregi pentru a înțeleage bugetul și a veni ulterior cu soluții mai bune, prin urmare, acesta va trece cu câteva amendamente pe care le vor face doar pentru a spune că au făcut și ei ceva.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate