Boxul Nemțean are o campioană la Cupa României: Valentina „Vale” Moroșanu

0

Boxul Nemțean are o câștigătoare la Cupa României.

Valentina „Vale” Moroșanu, sportiva antrenorului emerit Gabriel Tîmpescu și a fiului acestuia, profesor antrenor Gabriel Câmpescu (Fundația Boxul Nemțean – Asociația Sportivă Box Club Piatra-Neamț), este câștigătoarea Cupei României de Box Feminin – Tineret, 60kg, care a avut loc la Craiova, în perioada 3-8 iulie 2024.

Vale este în prezent elevă în clasa a 12-a la Liceul cu Program Sportiv din Piatra-Neamț, iar rezultatele sale excepționale au în spate o muncă titanică, antrenamente, școală, navetă, implicarea familiei și a profesorilor săi de box. A fost medaliată anul trecut la Cupa României și este vicecampioană națională.

În semifinală a câștigat la puncte, decizie 5-0 în fața campioanei de anul trecut.

În finală a câștigat prin inferioritatea adversarului: oponenta a fost numărată de două ori în prima repriză și o dată în a doua, apoi a fost oprită de arbitru, în fața medaliatei cu bronz la Campionatul European.

Valentina este fata care a făcut sacrificii, venind zi de zi de la Târgu-Neamț pentru a se antrena la Piatra-Neamț.

Dimineața la antrenament, după masă la școală. Apoi, am reușit să o transfer la LPS, iar părinții ei fac tot posibilul să îi achite cazarea și masa la cămin.

ne-a declarat antrenorul Valentinei

Este cert că viitorul Valentinei este cât se poate de strălucitor și suntem convinși că vom mai auzi de performanțele acestei sportive talentate atât pe plan național, cât și internațional.

Felicitări, Vale!

Felicitări familiei și antrenorilor!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate