Biserica Română ține secret numele proprietarului Catedralei Neamului

3

În toate comunicatele de presă și peste tot se spune despre Catedrala Neamului că este Casa Domnului, dar nimeni nu spune a cărui domn.

Străbunica mea care m-a educat religios și de la care am învățat primele rugăciuni spunea că biserica este casa lui Dumnezeu, dar asocia tot ce era legat de Biserică cu modestia, smerenia, iubirea aproapelui, milostivenie etc. Deci, categoric, conform educației mele ortodoxe, palatul acesta intitulat sugestiv Catedrala Mântuirii, cu lucruri strălucitoare, arhitectură regală și opulență într-o Românie unde mai ales credincioșii practicanți sunt la limita sărăciei sigur nu este casa lui Dumnezeu, ci, cum spune și Biserica, este cel mai probabil a unui domn al cărui nume e secret. E posibil să fie vorba de unul pe care îl strigă ei Daniel.

”Şi a intrat Iisus în templu şi a alungat pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în templu şi a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor care vindeau porumbei.
Şi a zis lor:  „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!””

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Nelu spune

  Nu ai cu cine. ! Unu e cu sistemul , altu e mândru că e contemporan , Mai Oameni Buni , Voi v ați uitat , ați citit ce declară un preot Teodorescu , Cum că suntem , invidioși , ofticați că Nu facem și Noi o tura cu limuzinele pe care le au capii BOR , după de banii care s au dat ptr construirea Ei , câte BISERICI mai mici și cu un așezământ ptr oameni sărmani se puteau face. Credeți voi că dacă părintele Iustin Pârvu , Cleopa, Calciu D ori Arsene daca Trăiau se duceau să Onoreze inaugurarea, Deschiderea ? 2000 de oficiali invitați ,iar restul lumii , afară la ecrane,. Deci Rugativa la ecrane. A fost un preot care și a dat. foc ,pe acolo , Oare chiar toți care în ultima vreme au spus niște lucruri despre ce se întâmplă în BOR să fie Smintiti ? Nu as Crede ,iar de Cercetat ar trebui,defapt unele au apărut în Public.

 2. Privitor spune

  Fara a fi avocat a vreunui Daniel, eu si tu, si toti Danielii, suntem nu numai trecatori pe aici, ci chiar insignifianti in raport cu timpul si mersul lumii. In urma celor mai multi nu ramane nimic (mizeriile nu se pun), dupa uni raman ceva caramizi puse unele peste alte – macar si atat si tot ramane ceva. Iar fiindca sunt roman (cu rusinea de a nu fi contribuit) sunt mandru (fara al considera palat / pestera de talhari) ca sunt comtemporan al constuiri acestui edificiu – loc de intalnire si apropiere intre om (al oricarui om) si Bunul Dumnezeu. Smerenie si rugaciunea nu trebuie sa fie intinate de ganduri (mai reale, mai banuite, mai otravite ideologic si propagandiste) revansarde fata de slujitorul om (cine este fara vina sa ridice primul piatra). Cat despre avutie si saracie – se supun neconditionat relativitatii existentei umane. Totusi, care este mobilul ce readuce in discutie cheltuielile (si probabil nu mici) cu constructia Catedrala Neamului (a natie, a poporului roman – de orice etnie) si mestejugit (ori pe inters) se ivita / se uita de pierderile / jaful / gogomaniile (infinit mai mari) suferite de aceasta tara in ultima suta de ani, cat mai ales in ultimi 29 de ani? Se elogiaza pe aci administratia actuala, ne pasind de exemplu prin saloanele ortopediei, unde daca n-are nu se uita nimeni la bolnav – e criticat sistemul dar se evita atitudinea omului platit (si tot nu putin), iar armonia dintre omul sistemului si administratorul sistemului este desavarsita – mai are si presa favorabila (n-o fi degeaba).

 3. George spune

  Tragic pentru poporul acesta este ca persoane care nu au nimic cu credinta si Biserica,isi permit sa-si dea cu parerea la adresa unui simbol al tarii acestea.Eu ii numesc afafici.Sa te folosesti de memoria strabunicii tale ca sa calci cu bocancii stradania si bucuria de a avea o asemenea ctitorie dedicata eroilor neamului acesta ,atunci pot spune ca inspiri doar mila…
  P.S. In piciorul de la SF Masa sunt depuse liste cu peste 350.000 de nume ale Eroilor Romaniei.Pentru memoria lor,nimic nu este prea grandios si scump.Poate doar sa-ti para scumpa constructia unui stadion de peste 200 mil euro in Bucuresti,sau faptul ca s-au platit studii de fezabilitate la autostrazi care depasesc cu mult valoarea Catedralei.Diferenta este ca avem Catedrala,dar autostrazi ba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate