Bilantul pentru anul 2010 al ISU Neamt, incununat cu primirea a doua autospeciale

0

Astazi, in prag de final al anului 2010, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Neamt a organizat in cadrul Prefecturii Neamt o intalnire de bilant a activitatilor din anul ce tocmai se incheie. Eficienta serviciilor oferite de ISU a fost apreciata la nivelul autoritatilor Neamt, motiv pentru care, la finalul intalnirii, pe treptele Palatului Administrativ, presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, a inmanat inspectorului sef, colonel Ioan Nitica, cheile a doua autospeciale noi pentru interventii in caz de situatii de urgenta.
Bilanţul activităţii CJSU relevă că, în cursul anului 2010 au avut loc 11 şedinţe, au fost adoptate 8 hotărâri şi au fost gestionate 54 de situaţii de urgenţă – 4 ca urmare a poluării apelor şi solului, 1 ca urmare a apariţiei virusului gripal A/H1N1 şi 49 ca urmare a manifestării riscurilor naturale (îngheţ, inundaţii, furtuni, alunecări de teren, temperaturi extreme, zăpor).
Situaţiile de urgenţă cele mai importante au fost cauzate de inundaţii, atât ca nivel al pagubelor produse, al duratei de manifestare cât şi al răspândirii, fiind afectate case, gospodării şi infrastructura din 68 de localităţi. Astfel 29 de case au avut nevoie de reconstrucţie şi 327 de reparaţii. Valoarea estimativă a pagubelor produse, stabilită de cele 22 de comisii mixte de evaluare numite prin ordin al prefectului, a fost de 163.629.998 lei.
Costul total al celor 362 de intervenţii executate în această perioadă se ridică la valoarea de 2.596.738,31 lei.
Pentru refacerea infrastructurii afectate au fost întocmite şi înaintate către Guvern 4 proiecte de hotărâri pentru alocarea de ajutoare financiare din fondurile de rezervă, de mediu şi de intervenţie, precum şi o solicitare de cofinanţare adresată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. În urma acestor demersuri Guvernul a adoptat 6 hotărâri prin care s-au alocat judeţului Neamţ combustibil, alimente şi fonduri pentru reconstrucţie.
Pe lângă fondurile guvernamentale pentru refacerea infrastructurii şi a caselor s-au primit donaţii şi sponsorizări în valoarea totală de 11.783.470 lei.

Inspectorul sef a multumit autoritatilor pentru buna colaborare din ultimii ani, pentru sustinerea materiala si pentru cele doua autospeciale primite. Acesta a mentionat in prezentarea bilantului faptul ca in decursul anului 2010 s-a simtit o deficienta la nivelul dotarilor necesare, motiv pentru care de multe ori s-a recurs la improvizatii, s-au constatat intarzieri de raspuns si prelungirea timpului de interventie. O data cu aceste doua autospeciale primite se constata faptul ca autoritatile sprijina activitatea ISU si vor face acest lucru in continuare. Felicitam autoritatile judetene si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta pentru tot efortul depus ca cetatenii sa se simta in siguranta.

{}
{}
{}
{}

Comunicat ISU Neamt
Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Petrodava“ al judetului Neamţ a primit în dotare douã noi maşini de intervenţie: o autospecialã pentru descarcerare de capacitate grea şi prim ajutor calificat şi o autospecialã complexã de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţã FRAP (Fire, Rescue, Ambulance, Persons). Cele douã autospeciale au fost achiziţionate prin grija Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitarã EURONEST, al cãrui membru fondator este şi Consiliul Judeţean Neamţ. Acest proiect este destinat dotãrii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţã cu echipamente specifice de intervenţie.
Autospeciala pentru descarcerãri grele este destinatã intervenţiei pentru descarcerare şi salvare în cazul producerii diferitelor tipuri de accidente (de circulatie, tehnologice) sau catastrofe, în scopul eliberãrii persoanelor şi acordãrii primului ajutor calificat la locul producerii evenimentelor.
Autospeciala complexã de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţã FRAP a fost special proiectatã pentru a interveni în timp foarte scurt (datoritã gabaritului redus) pentru stingerea incendiilor, cu preponderenţã a celor izbucnite la locuinţele din mediul urban, cantitatea de 200 litri de apã refulatã prin cele douã pistoale de înaltã presiune asigurând cu succes îndeplinirea acestor tipuri de misiuni. Pe lângã misiunea de bazã pentru care a fost conceputã, autospeciala mai poate fi folositã şi pentru iluminarea locului intervenţiei, asigurarea necesarului de energie electricã pentru utilajele cu care se intervine în diferite situaţii, acordarea asistenţei medicale de urgenţă si descarcerare uşoarã, atunci când situaţia o impune.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate