Bienala Națională de Artă Plastică „Lascăr Vorel”, ediția a XVI-a, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț

0

De peste două deceniitoamna, în an impar, FUNDAȚIA „VOREL” PIATRA-NEAMȚ organizează una dintre cele mai prestigioase manifestări naționale de artă plastică : Festivalul Concurs Bienal Național de Arta Plastică „LASCĂR VOREL”.

De-a lungul celor 22 de ani, FUNDAȚIA „VOREL” PIATRA-NEAMȚ , a avut aceeași devotați si fideli parteneri: Complexul Muzeal Județean Neamț și Filiala Neamț a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Ediția din 2019, cea de a XVI-a, realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Piatra-Neamț, se adresează artiștilor pictori, sculptori si graficieni, absolvenți ai universitatilor de arta, membrii ai U.A.P. din România.

Au răspuns invitației 133 artisti care etalează în sălile Muzeului de Artă Piatra-Neamț 178 lucrări de artă. Faptul că artiștii premiați si nominalizați la edițiile precedente sunt prezenți pe simeze si anul acesta este o dovadă a importanței pe care a dobândit-o Bienala de la Piatra-Neamț.

Programul manifestărilor cuprinde vernisajul expoziției Bienala de Artă Plastică „Lascăr Vorel” Piatra- Neamț și festivitatea de premiere.

Juriul care va stabili și decerna Marele Premiu al Bienalei și premiile de pictură, grafică și sculptură este format din: prof. univ. dr. Liviu Suhar – pictor, prof. univ. dr. Constantin Catargiu – grafician, prof. univ. dr. Neculai Păduraru-scluptor, prof. dr. Vasile Duda – istoric si critic de artă, prof. Costin Neamțu – pictor.

Anunțarea premiilor și vernisajul expoziției celei de a XVI-a ediții a Bienalei Naționale de Artă plastică „Lascăr Vorel” vor avea loc la Muzeul de Artă Piatra-Neamț, vineri, 25 octombrie 2019, ora 17:00.

Expoziția va fi deschisă publicului vizitator in  perioada octombrie-decembrie 2019.

  • Informații furnizate de Maria Huminiuc, coordonator proiect – Fundația Vorel

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate