„Bienala Naţională de Artă” 2015 şi-a desemnat câştigătorii

1

Joi, 12 noiembrie, Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ a fost gazda vernisajului celei de-a XIV-a ediţie a Bienalei Naţionale de Artă Plastică „Lascăr Vorel”. Manifestarea organizată de Complexul Muzeal Neamţ în colaborare cu Fundaţia „Vorel” şi Filiala Piatra Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România a reunit peste 150 lucrări de pictură, grafică şi sculptură a 126 de artişti din întreaga ţară.
Deschiderea evenimentului a fost făcută de muzeograful Violeta Dinu.GEDC3444
„Această ediţie se desfăşoară la 45 de ani, câţi se împlinesc de la prima ediţie din 1970, când la Piatra-Neamţ un grup de oameni cu sufletul deschis spre artă au iniţiat acest festival-concurs şi care din motive economice s-a întrerupt la un moment dat. Inimoşi suntem şi noi care ne-am implicat să continuăm această iniţiativă deosebit de apreciată de publicul nemţean, dar şi de cel din ţară. Participările au fost de fiecare dată numeroase, iar ediţia din acest an are o particularitate deosebită, foarte mulţi tineri artişti au trimis lucrări, mai ales că această ediţie a fost în principal deschisă pentru ei”.
Din parte juriului, care a avut misiunea dificilă de a alege câştigătorii acestei ediţii a bienalei, a făcut vorbire pictorul Virgil Parghel.
„Este aproape un festival al artelor la Piatra-Neamţ şi vreau să vă felicit şi să vă îmbrăţişez din toată inima pentru acest curaj de a face ceva pentru artă”.
În final a sosit şi momentul cel mai  aşteptat în care au fost anunţaţi laureaţii. Pentru pictură, premiul finanţat de UAP a fost atribuit pictorului Ştefan Potop, pentru grafică premiul a fost câştigat de cunoscuta graficiană Suzana Fântânariu, iar marele premiu acordat de Fundaţia „Vorel”a fost revendicat de sculptorul Cătălin Aprofirei. De asemenea, un premiu pentru pictură  a primit şi artistul plastic Mihai Chiuaru, distincţia fiind finanţată de societatea Petrocart S.A.
Iubitorii de artă şi de frumos îşi vor putea delecta ochii şi sufletul vizionând această expoziţie expusă pe simezele Muzeului de Artă până în data de  12 ianuarie 2016.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Mihai Pamfil spune

    Distinctia, adica premiul pentru pictura i-a fost acordat lui Mihai Chiuaru de catre juriul UAP, si nu de catre societatea Petrocart S.A. ! Respectiva societate a dat plicul cu bani, in calitate de sponsor al manifestarii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate