Atentate multiple la Paris în această noapte !!! 60 morți și 100 de ostatici

3

0:35 – În Paris, la miezul nopții, un bărbat a deschis focul asupra unui restaurant cambodgian cu o armă automată omorând peste 10 oameni. Simultan două explozii au avut loc lângă Stade de France. Exploziile au făcut 60 de morți.
0:45 – Stade de France este în evacuare după explozii. Associated Press informează că sunt 100 de ostatici în sala de spectacole.
0:50 – Președintele francez Francois Hollande, premierul Manuel Valls și Bernard Cazeneuve s-au reunit în celulă de criză la ministerul de interne.
01.10 : Victor Ponta – Facebook
Regret profund si sunt socat de tragedia ( cu repetitie din pacate) de la Paris! Anul 2015 a inceput si se termina in acelasi fel – violenta, morti, haos, debusolare!
Condoleante Frantei si poporului francez.
1:12 Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat vineri seara „profund șocată” de atacurile de la Paris și a spus că este alături de locuitorii din Paris și Franța.
1:20 La Bataclan se aud din nou focuri de armă intense. Există informații că forțele speciale au declanșat asaltul.
Un jurnalist al Europe 1 care se afla în interiorul sălii Bataclan când au început focurile de armă a scris pe Twitter „că doi sau trei indivizi care NU aveau fețele acoperite au intrat în sală cu arme automate și au început să tragă în mulțime”, potrivit AFP. Tirul a durat 10-15 minute, a fost foarte violent, iar spectatorii au intrat în panică și au început să fugă spre scenă.
1:30 Rusia condamnă atacurile „inumane” de la Paris și este gata să ajute în anchetă, anunță Kremlinul.
1:40 O sursă apropiată anchetei a declarat pentru AFP că au avut loc atacuri în șapte locuri din Paris. Un martor a povestit pentru France-Presse că atacatorii de la Bataclan „au tras în plin în mulțime strigând Allah Akbar”.
A fost declanșat „Planul Alb” de urgență și de criză în spitalele din Paris. Toate serviciile de urgență sunt la post, a anunțat un purtător de cuvânt.
1:47 Primăria Parisului a pus la dispoziție numărul de urgență 0800 40 60 05 pentru informații legate de atacurile de vineri seara.
1:49 Atacurile de vineri seara de la Paris au fost comise în șapte puncte diferite, au declarat surse apropiate anchetei.
1:54 Asaltul de la Bataclan s-a încheiat, doi teroriști au fost uciși, a declarat jurnalistul român Matei Vișniec, stabilit la Paris, citând posturile de televiziune dn Franța.
1:58 Aeroportul Orly a fost închis și toate zborurile au fost suspendate, în timp ce aeroportul Roissy a rămas deschis.
2:00 Rețeaua de socializare Facebook a activat instrumentul care permite utilizatorilor să-și anunțe prietenii că sunt în siguranță.
2:07 Trei teroriști au fost uciși în asaltul de la Bataclan. În sală erau prezenți aproape 1.500 de spectatori în momentul în care a început atacul teroriștilor. Multe persoane au reușit să iasă din clădire.
2:12 SURSE DIN POLIȚIE CITATE DE AFP SPUN CĂ LA BATACLAN AR FI 100 DE MORȚI.
2:15 Ambasada României la Paris:
„Rugăm cetățenii românii aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare. Dacă dețineți informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență generată de atentatele în curs, contactați Ambasada României la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email [email protected]
2:20 Președintele Hollande se duce la locul unde a avut loc tragedia de la teatrul Bataclan. Președintele francez și-a anulat participarea la summitul G20 din Turcia, care trebuie să înceapă duminică. Pe de altă parte, Parisul trebuie să găzduiască la sfârșitul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie un summit mondial pe teme de mediu.
2:30  Consiliul Cultului Musulman din Franța condamnă „atacurile odioase și abjecte”, potrivit AFP.
2:39 1.500 de soldați vor fi mobilizați la Paris. Decizia a fost luată în urma unui Consiliu al apărării din Franța. Școlile vor rămâne închise, excursiile școlare sunt anulate. Vor fi reinstaurate controalele la frontieră, inclusiv serviciile vamale.
2:40 Bilanțul total al atacurilor de vineri seara de la Paris s-ar putea ridica la peste 140 de morți.
2:50 Primăria din Paris a pus la dispoziţie un număr special pentru turiștii din Paris: +33 (0) 1 45 55 80 00.
3:00 Publicaţia italiană Corierre della Sera şi postul Euronews spun că gruparea Statul Islamic ar fi revendicat atacurile de la Paris. Martori de la sala de concerte – acolo unde sunt și cele mai multe victime – susţin că atacatorii ar fi strigat „Asta e pentru Siria” și „Allah Akhbar”. Franța este implicată în războiul din Siria.
3:05 „Vom duce lupta (împotriva terorismului, n.r.) , va fi fără milă”, a spus Francois Hollande la Bataclan, sala de concerte în care a avut loc atacul soldat cu zeci de morți. Franţa este în stare de şoc în urma celui mai grav atac terorist din istoria sa. Preşedintele Francois Hollande a decretat stare de urgenţă pe tot teritoriul Franţei, o măsură ce nu a mai fost luată de la războiul din Algeria, cu şase decenii în urmă.
3:13 La puţin timp după producerea atacurilor de la Paris, la Ambasada Franţei din Bucureşti au fost luate măsuri sporite de securitate. Sediul reprezentanţei diplomatice a fost înconjurat de poliţişti din trupele speciale.
4:03 Bilanțul oficial provizoriu anunțat de autoritățile franceze este de 120 de morți, în timp ce alte surse, printre care CNN, indică peste 150 de morți.
5:21
 Opt teroriști au murit vineri seara, dintre care șapte s-au aruncat în aer, potrivit primelor constatări ale anchetatorilor. Trei dintre cei patru care au murit în sala de concerte erau kamikaze și și-au acționat centurile cu explozibili. Cel de-al patrulea a fost ucis în timpul asaltului forțelor de ordine. Apoi, trei kamikaze au murit la Stade de France și un altul pe bulevardul Voltaire, din apropierea sălii Bataclan.  Sunt cel puțin 200 de răniți, dintre care 80 grav.

7:55 Ministerul Afacerilor Externe a transmis un comunicat de presă în care informează că până la această oră printre victimele atacurilor de la Paris nu se află cetățeni români.

În urma atacurilor care au avut loc la 13 noiembrie 2015 în capitala Franţei, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a activat, în cursul acestei nopţi, celula de criză a MAE.

Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor franceze în acest sens.

Misiunea diplomatică română se află în contact permanent cu cetăţenii români şi cu autorităţile locale şi monitorizează desfăşurarea evenimentelor. Astfel, ambasada a contactat serviciul central de asistenţă medicală din Franţa şi spitalele pariziene care au primit răniți, pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. De asemenea, misiunea menţine legătura cu Celula de Criză a MAE francez şi Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în aşteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistenţă consulară”, se arată în comunicatul MAE.

10:05 Cel puțin 153 de morți în atentatele de la Paris, peste 200 de raniți dintre care 80 în stare gravă

 

01.10 : Victor Ponta – Facebook
Regret profund si sunt socat de tragedia ( cu repetitie din pacate) de la Paris! Anul 2015 a inceput si se termina in acelasi fel – violenta, morti, haos, debusolare!
Condoleante Frantei si poporului francez.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. doru spune

    EXISTA O solutie ! isi mai aminteste cineva de anii ” 90 , 93 cand plecau romani de ai nostrii in GERMANICA , de stateau in LAGAR ! IN POLONIA inca mai exista AUSCHWITZ , se pot transfera acolo , unde se poate pune PAZA si asigura HRANA cu sprijin international ,ori UNICEF , ONU , iar la teminarea ostilitatilor din tara lor suiti in avion si lasati la vatra ! NU SUNT FAN , IUBITOR de BASESCU dar ce a spus ,declarat aseara la TV , cand ai nostrii concetateni erau expulzati din FRANTA cu avionele DE CE nu s ar putea face si in situatia de acum . La fel cu cooperarea dintre tarile UE privind securitatea transfrontaliera ! UNGURII nu au fost chiar dilii cand nu au vrut sa i mai primeasca , SA i ia ANGELA pe toti la EA acasa !

  2. Eusebiu spune

    Suntem martori oculari al celui de al treilea război mondial, unul inventat ca și cele precedente.

  3. xx spune

    7 atentate simultane cu cel putin 153 de morti,de raniti nu se spune.,7 atentatori impuscati Chiar credeati ca sutele de mii da arabi veniti in cirduri au venit sa munceasca in Europa? Este abia inceputul

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate