Bicaz Chei: A fost reluată circulația pe DN 12C

3

Ieri, în jurul orei 21.30, ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în data de 02.06.2016 şi a creşterii însemnate a debitului apei pe râul Bicaz reprezentanţii administratorului drumului au decis închiderea traficului rutier pe tronsonul cuprins între Km.32 şi Km.38 al DN12 C, existând riscul inundării părţii carosabile. Măsura a fost dispusă şi ca urmare a pătrunderii apei şi aluviunilor pe anumite porţiuni pe sensul de mers Gheorgheni-Bicaz și s-a dispus semnalizarea corespunzătoare a tronsonului de drum în cauză, instituindu-se filtre rutiere în centrul localităţilor Bicaz Chei şi Bicaz.

În această dimineață din jurul orei 07.30, a fost reluat traficul pe tronsonul dintre km 32-38 de pe raza localității Bicaz Chei, iar pe o porțiune de 2 km circulația se desfășoară numai pe sensul de mers Bicaz-Gheorgheni.

Totodată restricții de circulație au existat și pe drumurile județene 127A, 159C și 156E, a căror malurilor de protecție au fost rupte, însă circulația a fost reluată cu restricții de viteză sau de tonaj. În acest moment, nu sunt drumuri închise traficului rutier, datorită continuării precipitațiilor și a creşterilor însemnate a debitelor de ape.
Având în vedere că avertizarea meteorologică de cod portocaliu continuă și astăzi, atragem atenția tuturor participanților la trafic:
-să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei personalului specializat;
-să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să ia în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed; -să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă;
-să păstreze o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi să evite acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării;
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi drumurile!
Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale. În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă

IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Florin popescu spune

    Un drum uitat de cei de la CNADNR. Au rezolvat problema cu ajutorul indicatoarelor . Felicitari domnilor . Asteptam ,,firmele care vor executa lucrarile pentru zonele calamitate si uite asa a mai trecut o inundatie . Pana la urmatoarea inundatie nu facem nimic sau aproape nimic mai o plomba un marcaj etc . Daca domnii directori de la Bucuresti nu vor cobori in teren sa vada realitatea nu vom mai avea drumuri nationale bune, de fapt nu stiu daca are cine!!!! Stiu sa perceapa biruri vezi rovinieta, vezi taxe din zona dn . Unde sunt banii?? …ca nici la autostrazi nu sunt!

  2. NECULAI P. spune

    Meritul ii apartine D – lui PRIMAR al Comunei BICAZ CHEI, GHEORGHITA ONIGA.
    Bravo si felicitari!
    Ne dorim peste tot sa avem asa primari vrednicici!

    1. FLORIN spune

      Noi ne-am fi dorit sa avem cetateni de etnie maghiara in acea zona pentru a pune in valoare frumusetile acelor locuri.

      Din pacate,zona fiind populata cu romani,este o cloaca de maneleala si mizerie cum nu ai sa vezi nici in Africa centrala.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate