Bătrân din Oglinzi, transferat la spitalul din Piatra-Neamț cu AVC și hipotermie severă

0

Un bătrân din Oglinzi, comuna Răucești a ajuns în stare gravă la Spitalul din Târgu Neamț, după ce a fost găsit aproape înghețat, în curtea casei sale.

S-a întâmplat în dimineața zilei de miercuri, 19 decembrie. La ora 5.25, Ambulanța a fost solicitată să vină la fața locului. Potrivit comunicatului de presă emis de SAJ Neamț, echipajul medical l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 82 de ani în hipotermie severă. Suferise și un accident vascular cerebral acut.

Cel mai probabil, vârstnicul a ieșit din casă în jurul orei 5.00. A căzut și a stat afară, în frig până cineva l-a observat și a sunat la 112.

Echipajul de pe ambulanță l-a transportat și predat la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului din Târgu Neamț. Pacientul avea temperatura centrală de 25,8 de grade Celsius. S-au început procedurile, iar încălzirea s-a făcut foarte lent, conform protocolului. Starea sa este critică, ținând cont și de vârstă și de celelalte boli de care pacientul suferă.

La momentul redactării acestui text (ora 10.15), Pacientul hipotermic s-a încălzit deja la 30,4 grade și va fi transferat la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru urmărire la Terapie Intensivă, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, managerul Spitalului Orășenesc Sf. Dimitrie Târgu Neamț.

Andreea Trăsnea

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate