BATJOCURĂ PROFANATOARE

2

Turistul mai puțin grăbit care-și face timp să poposească și câteva clipe în parcul care poartă numele unui ilustru politician și administrator nemțean, liberalul NICU ALBU(1853-1908) poate fi uimit de batjocura profanatoare care s-a abătut asupra bustului plantat în marginea locului de agrement, lucrare ce-l reprezintă pe fostul primar al urbei noastre. Bustul este prost văxuit și neîngrijit de mai multă vreme. Ceea ce deranjează la fel de mult este dispariția plăcii de marmură prin intermediul căreia se ofereau informații lapidare privitoare la Nicu Albu(vezi foto nr. 1) și demnitățile avute de acesta: primar, prefect, parlamentar. Nu este nevoie să fii mare specialist pentru a constata că în Parcul Cozla se află o replică a bustului original, prost cârpită în partea de jos și grosolan vopsită cu o substanță asemănătoare cremei de ghete(vezi foto nr. 2)! Cu ani în urmă, actualul edil s-a fotografiat alături de colegii săi de partid, în apropierea soclului pe care a fost asezat bustul. Astăzi, dl. primar preferă tovărășia unei …vrăbiuțe politice, fotografiată la două sedii de partid: la PDL și la partidul care se pretinde popular.


Text și foto: MIHAIL-SORIN GAIDAU

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. feraru marcel spune

    A trata fără respectul cuvenit lucruri considerate sfinte,ne zice noua precuratul DEX. Sper sa nu profanez si eu memoria acestui sfant, daca voi intreba ce minuni a facut precurviosenia sa.Chiar asa, ca in calendarul crestin ortodox, nu-mi aduc aminte sa-l fi zarit. L-a beatificat cineva ? N-ar fi bine ca de la, Piatra lui Craciun sa trecem la Piatra lui Albu ? Ca multi acuma-i spun Piatra lui…….Stefan. Nu, a lui cel mare, ci a altuia, care ne-a facut un stadion pe care Albu, l-ar fi invidiat. Sal’tare, Pietreni, oriunde o-ti fi.
    P.S. Daca Caragiale e contemporan cu noi, atunci vazand, metehnele „liberalilor”de azi, ma-ndoiesc, ca tataia Albu, ar fi avut alt comportament.

  2. popa gheorghe adrian spune

    Valorile sunt cele din MISCAREA POPULARA. Nicu Albu e „un paduche” in fata acestor somitati care vor sa conduca destinele poporului roman. PULIMEA SA VOTEZE! Partidul Muhaielelor Profanatoare (PMP)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate