Bătăile între copiii din școli – absolut normale

Cu excepția agresiunilor de o violență ieșită din comun contra unui copil care este pus în incapacitatea de a se apăra, restul bătăilor între minori nu sunt deloc șocante.
Mulți copii au instincte mai ”războinice” și devin violenți pe baza exacerbării orgoliilor. Oricum, numărul altercațiilor este mult redus față de acum 20-30 de ani când în fiecare pauză era câte o bătaie. Acum minorii se bat între ei cu mult mai puține riscuri, deoarece puțini mai fac sport, nemaiputând dezvolta forța și viteza necesare producerii unor traumatisme serioase. O palmă sau un pumn dat de un copil care utilizează tableta sau telefonul mobil 8 ore pe zi nu poate produce mari daune fizice.

Desigur că nu este nimic care să justifice violența între copii într-o școală, dar de aici și până la a cere concedierea conducerii școlilor, eutanasierea vinovaților, castrarea părinților și demolarea școlii drumul este lung. Copiii se mai și bat. Aceasta este o realitate, nu un fenomen, apocalipsă educațională sau degradare morală a nației.

Glumind, chiar mă declar nemulțumit de faptul că la mine la bloc niciun copil nu a mai spart niciun geam cu mingea de mai bine de 20 de ani, semn că nu mai fac tinerii mișcare, cum, de altfel, mă declar nemulțumit de faptul că se bat copiii din ziua de azi ca niște pensionari. Nu tu un ochi vânăt, nu tu un picior prin aer, un tur de cap, ceva… Nimic… I-a anchilozat internetul ăsta pe toți. De abia ridică picioarele când urcă treptele.

Terminați cu blamarea școlilor și copiilor care se bat parte în parte. E urât, e periculos, e necivilizat, dar face parte din apucăturile copilăriei și din normalitate. Un procent dintre minori sunt mai impulsivi încă de acum 5000 de ani și vor mai fi încă 5000 de ani. Haideți să vedem situația cum este ea în realitate și să nu o mai umflam aiurea.

Iosub Robert

- Apreciază pagina -

1 Comentariu
  1. mickey999 spune

    Eh…daca nu sparg un server sau macar un cont de facebook chiar ca traiesc degeaba virsta copilariei…ca de gemuri sparte sau pocnitori la timpurile astea nu mai vorbim ca vad ca nu-i mai „duce” mintea.

    Pe aici unuii mai au arme asa cite una-doua ca e voie ….insa bine ca Scufitza Rosie e interzisa in unele scoli de pe aici!

    Da , da , societatea a luat masuri cu povestea Scufitza Rosie… cica „prolifereaza alcoolismul” ( vezi bine, Scufitza Rosie se duce la bunica cu mincare si o sticla cu vin in coshuletz…deh…bunica e alcoolica …)

    🙂 🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate