Banii din lemnul de la Neamț merg în Arabia Saudită prin Liban sau Panama

1

Datorită unui prieten al ziarului, căruia îi mulțumim, am reușit să vorbim cu Khalil Abi Chahine, cel care se presupunea că are controlul offshore-ului care deține Romanel. Khalil Abi Chahine ne-a declarat că el nu mai deține această afacere și că s-a retras din ea de mulți ani, firma care deține Romanel fiind preluată de cineva din Arabia Saudită. Khalil Abi Chahine a fost rezervat în a vorbi despre noii proprietari.

Cercetând noua pistă a noului proprietar am ajuns la numele de Sulaiman A.Al Muhaidib care este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite. Se presupune că A.Al Muhaidib deține cea mai mare parte de acțiuni din spatele offshore-ului ce deține Romanel.

Informațiile despre A.Al Muhaidib și afacerile sale cu lemn din România sunt foarte multe, dar imposibil de verificat oficial, deoarece totul se termină în offshore-uri din Panama, Liban etc., iar aceste firme offshore sunt un fel de firme pe acțiuni, nefiind foarte clar de cine sunt deținute acțiunile. În spatele acestui nume, A.Al Muhaidib, sunt afaceri de miliarde de euro în toată lumea.

Din câte am citit în presa arabă, A.Al Muhaidib este la ei un fel de Isărescu cu Țiriac și Coldea la un loc. Un personaj foarte puternic și foarte bine conectat la toate nivelurile în multe țări din lume. Deci vorbim de o întreagă infrastructură care are grijă ca actele să fie în regulă, să ungă cu activități de lobby toate rotițele sistemelor din țările unde lucrează ca să nu scârțâie și să facă bani, mulți bani.

Depunem toate eforturile să reușim să îl contactăm pe A.Al Muhaidib pentru a le lămuri și a vă lămuri și pe dumneavoastră, dar până la acest moment demersul nostru pare a fi o misiune imposibilă.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. snaider paul spune

    Poate via Bruxelles ca noi nu mai exportam !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate