Băncile de la care încasezi mai puţini bani decât ai depus

1

În  România nu există dobânzi negative. Cu toate acestea, clienții care au depozite la unele bănci riscă să rămână cu mai puțini bani decît au depus, datorită nivelului minim la care au ajuns randamentele depozitelor pentru populaţie, cumulat cu taxele şi impozitele în permanentă creştere. Calculele au fost făcute pentru depozite de 5.000 de lei şi 2.000 de euro pe 12 luni.

Mai jos e prezentat un clasament al băncilor care au cele mai mici dobânzi şi care percep cele mai mari comisioane făcând astfel negative câştigurile atât pentru economisirea în lei, cât şi cea în euro.

Cei care au depozite în lei, mai mici de 50.000 de lei, trebuie să se ferească de ING Bank şi Unicredit, băncile cu cele mai mici dobânzi din piaţă şi comisioane de administrare a contului curent printre cele mai piperate. ING Bank ocupă primul loc în sens negativ din punct de vedere al DAE la depozitele de economii în lei, datorită comisioanelor. În cazul Unicredit, dobânzile cele mai mici din piaţă sunt coroborate cu un nivel mediu al taxelor şi comisioanelor.

Randamentele depozitelor în euro sunt şi mai mici, din cauza dobânzilor la nivel european, care sunt deja negative de aproape un an de zile. Unicredit, OTP şi Bancpost sunt printre băncile cu câştig real net negativ.

Pentru un depozit de 5.000 de lei plasaţi pe 12 luni la unele bănci din România poţi să încasezi o pierdere între 1,51 lei şi ceva peste 14 lei. Pentru aceeaşi sumă plasată în echivalent euro, pierderile sunt cuprinse între 3,4 şi 10,32 euro.

Cele mai mari comisioane de administrare cont curent/lună:

  • 5 lei – BRCI, ING Bank, OTP Bank
  • 4,2 lei – BRD
  • 4 lei – Leumi Bank, Credit Agricole
  • 3,5 lei – Bancpost, Piraeus Bank
  • 3 lei – Banca Românească, Credit Europe, Pro Credit, TBI Bank, Unicredit

Cele mai mari comisioane de retragere de numerar în ziua scadenţei:

  • 1%, min 15 lei – BCR
  • 0,5% minim 5 lei – Raiffeisen Bank, BRD
  • 0,5% minim 4 lei – Bancpost, Intesa San Paolo
  • 0,5% minim 3,5 lei – Banca Romanească
  • 0,4% minim 3,5 lei – Banca Transilvania

Sursa: www.economica.net.

 

made in neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. mickey999 spune

    Dar care o fi lista bancilor de la care ai retrage bani fara sa fi depus nimic?

    Masina Postei ?

    🙂 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate