Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la fișele medicale aruncate la gunoi în Piatra-Neamț

3

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu prezența unor documente medicale ale unui dispensar din Piatra Neamț, în stradă, în vecinătatea unor pubele.

Citește mai multe aici: Arhiva cu dosarele pacienților unui dispensar din Piatra-Neamț a fost aruncată pe stradă

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 26 din Constituția României privind viața intimă, familială și privată, precum și a art. 21 din Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacientului.

În articolul publicat de cotidianul Ziar Piatra Neamț, în 27 august 2017, intitulat ‘Arhiva cu dosarele pacienților unui dispensar din Piatra Neamț a fost aruncată pe stradă‘ este relatat faptul că în vecinătatea unor pubele a fost sesizată prezența unor documente medicale, fișe ale pacienților, bilete de trimitere, rezultate ale analizelor medicale, pe care sunt menționate numele pacienților, codul numeric personal, adresa de domiciliu și numărul de telefon. Conform celor relatate în materialul de presă și din imaginile publicate rezultă că documentele ar fi fost întocmite în urmă cu mulți ani la fostul Dispensar nr.6, situat în cartierul Dărmănești din municipiul Piatra Neamț. În reportaj se mai precizează faptul că, față de situația creată, au fost sesizate și organele de cercetare penală.”, precizează Matei Vîrtosu, Purtător de cuvânt AVOCATUL POPORULUI.

Dacă autoritățile vor dori să ancheteze cazul, un teanc de astfel de documente recuperate de lângă coșul de gunoi se află la redacția noastră și pot fi înmânate. În caz contrar, avem în plan să le distrugem.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Un cetatean spune

    Ce-As mai rade sa fie ale unor pacienți decedați. ..și sa va duceți la cimitir sa-i întrebați se viața privata…e bine ca s-a trezit și avocatul morților ca a viilor se pare ca nu-l intereseaza

  2. Ioana M. spune

    E de datoria voastra sa faceti publice numele acelor pacienti a caror fise medicale au fost gasite aruncate. Pentru ca ei trebuie sa-si recupereze singuri aceste acte medicale. Autoritatile vor face nimic util pentru acestia.

  3. Ioana Scurtu spune

    Si voi cum sa le distrugeti?Duceti-va la dispensar si inapoiati-le.Ce o fi atat de greu?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate