Aviz în plenul Consiliului Județean pentru lărgirea echipei de la Salvamont Neamț

0

Consiliul Județean a aprobat angajarea a trei persoane în cadrul Serviciului Public Salvamont, astfel încât să se completeze echipele care asigură activitatea de prevenire a accidentelor pe munte și de salvare în zona montană și submontană a județului Neamț. Inițiativa îi aparține președintelui Ionel Arsene, care a răspuns astfel propunerii venite din partea conducerii Salvamont.

„Am aprobat în una dintre ședințele recente ale Consiliului Județean Neamț angajarea a trei noi salvatori la Serviciul Public Salvamont, având în vedere nevoile reale ale acestei entități, care desfășoară o activitate esențială pentru asigurarea siguranței celor care urcă pe munte.
Angajările se vor face pentru posturi de referent debutant și astfel se va completa una dintre cele trei formații de salvare montană, care acoperă zona Munților Tarcău, Masivul Hășmașul Mare și Cheile Bicazului. În felul acesta se va desfășura în condiții optime activitatea de prevenire a accidentelor pe munte și de salvare în zona montană și submontană a județului Neamț. De asemenea, se va putea asigura permanența în cele două baze operative și la dispeceratul serviciului.
După noile angajări nu va mai fi cazul ca salariații să depășească norma de 180 de ore lunar lucrate, iar pentru orele suplimentare, lucrate mai ales sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, să nu fie posibilă compensarea ulterioară a timpului liber cuvenit“
, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

La ora actuală, Serviciul Salvamont funcționează cu 15 salvatori montani, incluzând și postul de conducere operativ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate