Avertisment de cod galben pentru ploi si vijelii in noaptea de duminica spre luni

0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un avertisment de cod galben pentru duminică noaptea până luni dimineaţa, când sunt aşteptate ploi şi vijelii în toată ţara.


Codul galben a fost instituit între ora 02:00 şi ora 10:00 în noaptea de duminică spre luni.

„În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificari ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40 … 50 l/mp, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Apuseni, precum şi în Transilvania”, se arată în comunicatul ANM.

De asemenea, vor scădea şi temperaturile, în toată ţara.

„Începând de duminică vremea se va răci apreciabil în toată ţara, devenind chiar rece pentru această dată în vest, nord şi centru. În cursul zilei de duminică, vântul se va intensifica şi în regiunile neavertizate cu cod galben, unde vitezele la rafală vor depăşi izolat 60 km/h”, a precizat ANM.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate