Aventură unică – au înotat din Portul Bicaz până la Poiana Teiului

0

Înotătorii Bogdan Zurbagiu și Mihai Badea, ambii din București au înotat, sâmbătă, 1 august 2020, din Portul Bicaz până la Poiana Teiului, străbătând peste 25 de kilometri de luciu de apă. Deviza celor doi temerari a fost, <Apa înseamnă viață>.

Eu și prietenul Bogdan Zurbagiu, pornim într-o nouă aventură! Vrem să deslușim misterul: Cât măsoară Lacul Bicaz?! Și vom verifica acest amănunt înotând! Împreună vom arăta lumii cât de frumoasă, cât de minunată e această țară! Împreună le vom explica tuturor cât de important e să respectăm natura, cât de important e mediul care ne înconjoară. Am avut surpriza ca la sosirea noastră la “locul faptei” să fim întâmpinați de Plutașii Bistriței! Dan Pârjoalele și Marc Neculai, “plutași” de frunte, ne-au oferit o tonă de energie pozitivă! Le multumim, așa cum vă multumim și vouă, cei mai fideli dintre fideli! Și nu uitați: <Apa înseamnă viata>!” , a declarat Mihai Badea

O provocare extrem de dificilă, însă cei doi sportivi au ajuns la destinație, cu bine.

Vă îmbrățișez cu drag pe toți! Nu foarte tare, însă, pentru că mă dor brațele! Mărturisesc faptul că acțiunea <Să măsurăm Lacul Bicaz> de ieri, 1 august, a fost cea mai dificilă provocare de până acum. Dar am încheiat-o cu bine. Am înotat alături de prietenul Bogdan Zurbagiu 25 de kilometri, atât cât măsoară distanța dintre Portul Bicaz și Piatra Teiului. <Traseu pentru înotători>, ca să îi citez pe Plutașii Bistriței, oamenii extraordinari ce ne-au fost alături în această aventură pe Lacul Izvorul Muntelui, așa cum este cunoscut mai degrabă Lacul Bicaz.
A fost greu pentru că în două rânduri am avut parte de valuri create de curenți cum nu am mai întâlnit până acum pe un lac din România.
A fost greu pentru că, la un moment dat, am înotat printre peturi și gunoaie, care ne loveau răutăcios peste fată și peste mâini. Peturi și gunoaie ajunse în Lacul Izvorul Muntelui din cauza neglijenței oamenilor, a lipsei de educație, a lipsei de respect față de natură și față de tot ceea ce ne înconjoară…
Să știți că și acum, așa cum s-a întâmplat la fiecare acțiune a noastră, v-am simțit pe toți aproape, am simțit energia pozitivă pe care ați transmis-o și fără de care nu am reuși toate acestea.
Avem o țară frumoasă. Frumoasă e putin spus! Depinde doar de noi să o păstrăm așa cum este. Depinde doar de noi să o facem cunoscută nu neapărat celor din afara granițelor, ci românilor.
Am cunoscut aici, la Bicaz, oameni incredibili de frumoși. Nu e o surpriză pentru mine, ci o confirmare a faptului că această țară are încă viitor.
Și, tot pe Lacul Izvorul Muntelui, poate mai mult ca oriunde în altă parte, am simțit că <Apa înseamnă viață>!
”, a precizat Mihai Badea.

Bogdan Zurbagiu : „Oameni deosebiti, dintre noi. Ma refer la oamenii intalniti si care ne-au insotit de aici, sau de acasa.„.

sursa : Mihai Badea, Bogdan Zurbagiu, facebook

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate