AVEM CU CE NE MÂNDRI! O tânără din NEAMȚ, în echipajul care a obținut AUR pentru ROMÂNIA la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese

0

O tânără originară din județul Neamț s-a aflat în barca feminină de 8+1 care a obținut AUR pentru ROMÂNIA la Campionatele Europene de Canotaj, de la Varese (Italia).

Este vorba despre Ioana Vrînceanu, din comuna Pipirig.

Împreună cu celelalte sportive din echipajul feminin de 8+1 (Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea), Ioana a reușit duminică o cursă impecabilă.

Tricolorele au condus de la început până la sfârșit și încheiat cursa cu timpul de 6:06.67 minute. Astfel, au câștigat medalia de aur pentru România. Pe podium, au fost urmate de Olanda (argint) și Rusia (bronz).

Reușita de la Campionatul European demonstrează că barca feminină de 8+1 a României, din care face parte și Ioana Vrînceanu din Neamț, este o candidată serioasă la o medalie și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În total, România a obținut șase medalii la Campionatele Europene de Canotaj de la Varese, dintre care două de aur (bărcile feminine de 8+1 și dublu vâsle).

Ioana Vrînceanu s-a născut pe 7 martie 1994. A fost descoperită de antrenorii Vasile Avrămia și Ioan Despa la școala din satul Platon, comuna Pipirig, jud. Neamț. A început la CSS „Nicu Gane” Fălticeni, iar apoi a trecut la CSA Steaua. La CM tineret are un aur la patru vâsle (4x) plus alte 2 medalii de aur și una de bronz la dublu vâsle (2x). Este campioană mondială de senioare (în 2017, la Sarasota), precum și triplă campioană europeană (2017 Racice, 2018 Glasgow și 2021 Varese), cu barca de opt plus unu (8+) a României.

FELICITĂRI ȘI MULT SUCCES ÎN CONTINUARE!

sursa foto: Federația Română de Canotaj

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate