Auzim zilnic de faruri xenon

1

High Intensity Discharge (adica in traducere libera Descaracare de Inalta Tensiune)  se refera la noua tehnologia revolutionara de iluminare ce se bazeaza pe o descarcare electrica folosita pentru a aprinde gazul xenon dintr-un mic container sigilat in bec. Fenomenul este similar cu fulgerul de pe cer. Iluminarea HID nu are la baza un filament ci creeaza lumina prin aprinderea unei descarcari electrice intre 2 electrozi cu quartz aflati in interiorul capsulei cu gaz xenon. Ca si in cazul celorlalte forme de iluminare prin descarcare in gaz, becul cu xenon are nevoie de un starter pentru o aprindere rapida si necesita un ballast electronic pentru a functiona corespunzator. Aceasta tehnologie avansata de iluminare, putea fi usor identificata pe strada prin razele puternice de lumina alb-albastruie predominante la masinile de clasa medie si lux, de generatie noua. Evident tehnologia HID/xenon a fost rapid integrata la nivel de norma pentru ca produce cu pana la 300% mai multa lumina decat un bec cu halogen conventional, consumand in acelasi timp aproape la jumatate current electric (35W fata de 55W). In plus durata de viata este de pana la 10 ori mai mare decat cea oferita de becurile cu halogen, in consecinta egaland durata de exploatare/viata a unui autoturism. Aceste avantaje greu de egalat au facut tehnologia HID superioara celorlalte forme de iluminat.
Kiturile de conversie HID au devenit unul dintre cele mai eficiente investitii in acesorii auto, in acest moment. Lumina alba clara produsa de Xenon este foarte similara cu ceea ce vedem ziua si ca rezultat, obiectele luminate de farurile cu xenon, apar cu aceeasi culoare ca si cand ar fi ziua. Studiile au aratat ca peste 60% din accidente se intampla noaptea. Din acest motiv simplu, este evident ca iluminarea joaca un rol vital in siguranta soferului si a masinii sale. Tot stiintific s-a demonstrat ca lumina alba fata de lumina galbena reduce oboseala ochilor si implicit creste puterea de concentrare si ajuta soferul sa ramana alert si concentrat mai mult timp pentru un sofat mult mai relaxant si sigur. Farurile echipate cu bec xenon bat mai departe si intr-un unghi lateral sporit facand astfel posibila indetificarea din timp a obstacolelor, a pietonilor, biciclistilor etc, mai facil si fara efort. Efortul de a conduce pe vreme cu precipitatii (ploaie sau ninsoare) este mult diminuat. Asadar, o mai buna iluminare, poate duce la salvarea vietilor.
Avantaje

Tehnologia HID este superioara tehnologiilor clasice
Tehnologia HID nu trebuie confundata cu becurile cu sticla albastra sau becurile halogen umplute cu gaz care se gasesc din comert. Acest tip de becuri dau o lumina albastruie, diferita de cea produsa de becurile unei instalatii Xenon. Tehnologia folosita pentru aceste tipuri de becuri nu este cea HID Xenon in nici unul dintre cazuri, de aceea intensitatea luminii este la fel sau chiar mai slaba decat a becurilor halogen normale.
Avantajele tehnologiei XENON HID fata de halogen
– Becurile Xenon au un flux luminos mai mare
Un bec Xenon de 35-Wati produce cu pana la 300% mai multi lumeni in comparatie cu un bec halogen.
– Lumina produsa de instalatiile Xenon este mai alba
Lumina becurilor cu halogen este galbuie, pe cand lumina instalatiilor Xenon este mult mai alba, semanand aproape perfect cu lumina zilei.
– Instalatiile cu becuri Xenon asigura o vizibilitate crescuta
In orice conditii de drum nefavorabile (ploaie, ceata, ninsoare, etc.) combinatia de lumina alba si flux luminos puternic a becurilor Xenon duce la cresterea sigurantei dumneavoastra in trafic.
Datorita fluxului luminos mult mai puternic dat de tehnologia HID a noilor instalatii Xenon, veti calatori in conditii de siguranta crescute.
– Becurile Xenon au un consum redus de energie
Sistemele de iluminare Xenon consuma semnificativ mai putina energie de la masina dumneavoastra decat cele obisnuite.
– Instalatiile cu becuri Xenon sunt mai durabile
Durata de viata a becurilor Xenon este de 3-5 ori mai mare decat a becurilor cu halogen.
Practic, un bec Xenon este garantat de fabricant pentru o functionare de 3000 de ore in comparatie cu becurile halogen care au durata de viata de 200-500 de ore.
– Instalatiile Xenon, tehnologie de ultima ora si aspect unic
Vehicolul dumneavoastra va avea cea mai noua tehnologie in materie de iluminat.
Mai mult decat atat, va atrage atentia in mod repetat datorita aspectului unic oferit de instalatiile Xenon.
Retineti ca doar autovehiculele de lux au ca dotare standard instalatii Xenon.

Articol by REDZONETUNING

Puteti gasi preturi foarte bune la instalatiile xenon la noul magazin RedZone Tuning amplasat in curtea SSA. Magazinul fiind nou deschis ofera preturi promotionale , asigurand si montajul .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Iosif Ciobanu spune

    Merita sa cumparati !
    Mi-am pus si eu , iar ce scrie mai sus e 100% real.
    Nu am avut probleme pana acum cu ele !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate