Autostrada Tg. Neamț – Iași – Ungheni: CNAIR a desemnat câștigătorul pentru completare S.F. și proiectare

12

Astăzi, 19.03.2021, CNAIR a anunțat că s-a finalizat procesul de evaluare și s-a emis comunicarea rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect Completare/Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate, si elaborare P.A.C., P.A.D. si P.T.E. pentru obiectivul “Autostrada Târgu-Neamț – Iași- Ungheni””.

Ofertantul desemnat câștigător este  SC CONSITRANS S.R.L., cu preţul de 58.830.448,35 Lei fără TVA și un punctaj total de 96,00 de puncte, din care 40,00 de puncte pentru componenta financiara și 56,00 de puncte pentru componenta tehnică.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare este după cum urmează:

 • 12 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate;
 • 5 luni pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (PAC) și obținerea Autorizației de Construire;
 • 5 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic de Execuție (PTE);

În perioada urmatoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor în conformitate cu prevederile Legii nr. 101/2016, precum și după soluționarea eventualelor contestații/ plângeri formulate în cadrul procedurii de atribuire, ofertantul câștigător va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
12 Comentarii
 1. Rommel spune

  Daca SF vine de la Science Fiction, e ok.
  Cam toate autostrazile din Romania sunt SF.

  1. Gabriel Filip spune

   Exact şi bine spus!! 2 ani de Ziel PT.studii de fezabilitate PT.60 de km de aitostradă plus la un preț SF ! Aşa se fură de 31 de ani iar hoții de politicieni cred că cu toții suntem proşti!!! Să nu mai vorbim de costul km de autostradă ! SF,SF,SF, ca la noi la nimeni! La suprasuprasuprapreț, În Românica e cel mai scump km de autostradă!!! Avem toate resursele PT.industrie tot, dar se acordă licitație la privați şi asta în mare majoritate la strâini!!!

 2. gio spune

  Nu doar SF ci SF + Proiect tehnic, adica include si perioada care exista acum intre semnarea contractului de constructie si inceperea efectiva a lucrarilor (de regula 6-12 luni).

 3. Paris Today spune

  Rețineți firma câștigătoare pentru studiul de fezabilitate! Peste câțiva ani licitația se va relua. Trebuie mâncați alți bani. Știți câte studii de fezabilitate s-au făcut pentru Comarnic – Brașov? Până acum trebuia să fie gata! Cine a mâncat banii?

  1. Gabriel Filip spune

   Politicienii au mâncat banii prin firmele lor fantomă!!! Şi asta de 31 de ani!!!

 4. Ionel spune

  Nu cred ca știți sa citiți!! 2 ani pentru SF și Proiect Tehnic de Execuție, adică la finalizarea acestor 22 de luni și odată cu desemnarea firmei executante, încep direct lucrările în teren, fără alta perioada de planificare. Este un termen mai mult decât rezonabil.

 5. Alex spune

  Pe langa faptul ca un articol asemanator am citit in urma cu un an sau poate mai bine , raman relativ prost cand aud ca doar un studiu de fezabilitate pe un tronson de aprox 150 de km , se plateste 12 milioane de euro , 80 000 de euro pe km . Cu toate astea , te astepti la niste specialisti care se misca bine si eficient , dar nu , stai putin , ca le dam vreo doi ani la dispozitie , ca tre sa se documenteze mai intai si sa faca vreun seminar prin berlin , sa incete ce inseamna in studiu de fezabilitate . Si dupa toate astea , o sa ne trezim peste doi ani in ipostaza ca domle , nu se poate face nimic , nu avem bani , nu avem pe unde sa o facem . Bravo voua , voi sa fi ti sanatosi , !

 6. Stelian spune

  Daca era in China termenul asta, erau executati toti cred.

  1. Gabriel Filip spune

   Subscriu

 7. VIKTOR spune

  Ati afirmat ca veti incepe autostrada in maxim un an.
  Studiul cand v-a incepe in judetul neamt privind continuarea autostrazii sau reprezentantii judetului neamt au alte treburi mai importante de facut??????

 8. Geo spune

  Aproape 2 ani pentru un studiu de fezabilitate. Suntem dusi cu capul. Nu stiu cum ne mai dau ue bani pentru trasnai de astea.

 9. Stelian Aldea spune

  Cel mai adevarat si semnicativ lucru la acest obiectiv se regaseste in titlu : SF.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate