Autorul mai multor tâlhării identificat de jandarmi în mai puţin de 30 minute

0

Miercuri, în data de 15.04.2015, ora 14:55, echipa de interventie din cadrul Det. 1 J Mobil, aflată in serviciu de patrulare, a fost informată prin dispeceratul unităţii despre faptul că este căutat un bărbat, de aproximativ 30-35 ani, îmbrăcat cu o geacă de culoare bej, care este suspect de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie.
În timp ce patrula se afla în zona piaţa Ştefan cel Mare, din mun. Piatra Neamţ, au observat o persoană care corespundea descrierii ce se urca într-un taxi.
Bănuind că ar putea fi persoana căutată, jandarmii l-au interceptat şi legitimat pe numitul Marius Petru G., de 30 ani, din comuna Gârcina, judeţul Neamţ, iar în urma controlului corporal preventiv a fost găsit un portofel de damă, a cărui provenienţă nu a putut să o justifice.
Relaţionând cu dispeceratul unităţii, jandarmii au fost informaţi că într-o locaţie apropiată, cu puţin timp în urmă a fost comisă o tâlhărie, o femeie de 70 ani fiind deposedată prin violenţă de o geantă ce conţinea mai multe bunuri personale, un portofel cu suma de 500 de lei, iar din urechea stângă cercelul din aur.
Jandarmii l-au condus pe suspect la sediul poliţiei, iar în urma confruntării cu victima, aceasta din urmă l-a recunoscut pe suspect şi portofelul găsit asupra acestuia.
S-a intocmit proces verbal de sesizare a infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tâlhărie, conform art. 233 şi art. 234 C.P., iar numitul Marius Petru G. a fost predat pe baza de proces verbal organelor de politie in vederea continuării cercetărilor.
Înaintea predării, în urma controlului corporal amănunţit efectuat suspectului de către jandarmi la sediul poliţiei, asupra sa s-a găsit ascunsă în şosetă suma de 501 lei, pe care nu o putea justifica.
Prejudiciul în valoare de 600 lei a fost recuperat în proporţie de 90%, nefiind recuperat cercelul din aur.
În urma cercetărilor efectuate de catre Politia Mun. Piatra Neamt, s-a stabilit faptul că numitul Marius Petru G. este şi autorul tâlhăriei comise în noaptea de 14/15.04.2015, când acesta a pătruns prin escaladarea balconului în incinta locuinţei unei femei din municipiul Piatra Neamţ, pe care a imobilizat-o şi i-a sustras o pereche de cercei şi suma de 28 lei, valoarea prejudiciului fiind de 228 lei. Cel în cauză este cunoscut cu antecedente penale, fiind eliberat din penitenciar la data de 10.03.2015 şi în prezent a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru o perioadă de 24 de ore de catre I.P.J.Neamt.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate