9 copii, în risc de abandon

0

Specialiștii Biroului de prevenire a abandonului și instituționalizării copiilor din cadrul DGASPC Neamț au avut în lucru pe parcursul lunii martie 9 cazuri, toate sesizate de spitale din Neamț, de către serviciile de asistență socială din cadrul primăriilor nemțene dar și de la alte DGASPC-uri din țară.
Au fost 2 cazuri de copii părăsiți în cadrul Spitalului Roman, la Neonatologie și Pediatrie, un copil părăsit la SJU Neamț, 3 copii abandonați la Spitalul Tîrgu Neamț, 1 sesizare venită de la primăria Botești, cu privire la riscul abandonului unui minor de către familie, 1 caz sesizat de către Spitalul Panait Sirbu (Maternitatea Giulești) București cu privire la o mamă și un nou născut din comuna {tefan cel Mare, Neamț, precum și o sesizare venită de la primăria comunei {tefan cel Mare cu privire la situația de risc a unui copil, caz instrumentat în colaborare cu Fundația HHC Romania.
Dintre copiii părăsiți de către mame în spitalele menționate anterior, după intervenția specialiștilor DGASPC Neamț, 4 minori au fost integrați sau menținuți în familiile biologice iar ceilalți 3 copii încă sînt spitalizați, cazurile acestora fiind în lucru în acest moment, încercîndu-se identificarea tuturor rudelor pînă la gradul IV, în vederea oportunității integrării lor în familia lărgită.
Pentru ceilalți doi copii ale căror cazuri au fost sesizate de primăriile Botești și {tefan cel Mare s-au făcut demersuri precum consilierea familiei, orientarea acesteia și implicarea activă a serviciilor de asistență socială de la nivelul primăriilor, astfel încît minorii au rămas în familie.
De asemenea, pe parcursul lunii martie au fost monitorizate 9 mame minore din județul Neamț în vederea prevenirii situațiilor de abandon a copiilor.

DGASPC Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate