Autoritatile cer eliminarea taxei de internare in Spitalul Judetean Neamt

1

Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Neamţ anularea taxei de internare.
Consiliul de Administraţie al SJN urma să se întâlnească azi, joi 22 iulie 2010, de la ora 13, în prima şedinţă a acestui for după ce membrii săi au fost desemnaţi în conformitate cu prevederile legale referitoare la preluarea unităţilor sanitare de către administraţiile publice.
Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a aflat cu o zi înainte de existenţa respectivei taxe şi analizând atât efectele pozitive cât şi cele negative a ajuns la concluzia că este în interesul pacienţilor ca aceasta să fie anulată.
“Am aflat cu surprindere, din presă, că un pacient care se internează trebuie să plătească acei 3 lei. E o taxă modică care ar fi rotunjit veniturile proprii ale spitalului, dar ţinând cont şi de actualul context economic şi de faptul că asiguraţii plătesc deja C.A.S., i-am rugat pe membrii Consiliului de Administraţie să reanalizeze oportunitatea taxei. Mai concret, i-am rugat să se pună în locul pacientului care ajunge la spital şi să găsească alte soluţii pentru realizarea veniturilor proprii. Rămâne de văzut dacă argumentele mele vor fi luate în considerare şi dacă membrii Consiliului vor lua această decizie atât de aşteptată de pacienţi”, a precizat Vasile Pruteanu.
Înainte de a le solicita membrilor CA al Spitalului Judeţean Neamţ anularea taxei respective, preşedintele CJ Neamţ a analizat felul în care au fost aplicate astfel de taxe şi în alte spitale din ţară şi reacţiile avute în acele situaţii de către pacienţi sau de conducerile Caselor Judetene de Sănătate sau a Direcţiilor de Sănătate Publică. A constatat astfel că, din cele câteva spitale care mai aplicaseră taxa respectivă, în unele cazuri ea fusese déjà anulată.
“Aşa cum am declarat la preluarea Spitalului de către Consiliul Judeţean Neamţ, prioritatea mea în acest sector va fi creşterea calităţii actului medical. Cred însă că pentru acest îndeplinirea acestui deziderat nu e nevoie de supra-taxarea pacienţilor – mulţi dintre ei, ca asiguraţi, plătind deja aceste taxe lunar – ci trebuie găsite alte soluţii de finanţare a noilor achiziţii care vor fi făcute în spital, în acest scop”, a conchis preşedintele Vasile Pruteanu.

MORALA – Cu taxa sau fara taxa oricum nu sunt medicamente.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. laurentiu spune

    bravo pruteanu! sa dea Dumnezeu sa nu tina doar trei zile minunea de a vedea toate aberatiile din spital patronate de unii cu halate albe dar cu constiinta gri…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate