AUDIO: Revolta unui pacient dializat, mutat în SJU: „Suntem maltratați mai rău ca animalele. Noi NU avem COVID!”

6

„Suntem maltratați mai rău ca animalele.” – Nefromed și DSP – Un acord tacit, cu unicul scop de a ține oamenii în întuneric, la figurat, acuză un pacient.

Joi, 13 august (ca un făcut), 19 persoane dializate au fost luate de acasă fără nicio explicație și duse în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, cu suspiciune de coronavirus, fără a li se prezenta rezultatul unui test care să certifice cumva această suspiciune. Mai mult decât atât, la Nefromed toate persoanele care fac obiectul acestui articol au avut rezultate negative, din ceea ce ne-au transmis oamenii.

Internați într-un salon cu o persoană confirmată pozitiv (!!!)

Una dintre aceste 19 persoane ne-a povestit faptul că în prezent se află internată într-un salon de 3 metri pătrați în care se află un pacient confirmat pozitiv, asta în condițiile în care testul i-a fost făcut zilele trecute, și în mod evident, nici urmă de coronavirus. Încă. În aceste condiții, bolnavul este obligat să poarte masca 24/24.

Medicul curant nefrolog al acestor oameni a anunțat DSP-ul de rezultatul testelor în speranța că aceștia vor fi externați, din nou, conform protocolului. 1 test la Nefromed plus încă un test la SJU, după matematica noastră, ambele negative, întrunesc criteriile de externare.

Răspunsul DSP:„ NU! Să mai stea până săptămâna viitoare să mai luăm un test”! Cu alte cuvinte, n-ai coronavirus? Nu-i nimic, stai puțin că îl iei din spital, fără probleme, nu te bucura încă.

Unde se termină logica, începe România

Pacienții nu au drepturi, iar dacă până în acest moment am sperat că situația nu stă chiar așa și poate, pe alocuri, se exagerează, astăzi am înțeles că bolnavii sunt tratați asemenea unor cârpe. Cum este posibil să muți bolnavi cu probleme grave de sănătate fără să prezinți rezultatul unui test? Cum e posibil ca atunci când ți se cere o explicație în acest sens, răspunsul tău, ca instituție (și aici ne referim la DSP) să fie acesta: „Dar vrei să vin cu Poliția să te ia?”

„Oamenii aceștia până luni pot muri”

Cei care erau programați pentru dializă astăzi, sunt puși în stand-by până luni. Asta pentru că la Nefromed nu se poate, având în vedere suspiciunea transmisă exclusiv „prin viu grai”, căci despre ceva negru pe alb nici nu poate fi vorba, iar aparatele de dializă din SJU sunt ocupate cu cazurile celor spitalizați. Bun, cu acești oameni cum rămâne?

Și ca să înțeleagă toată lumea de ce anume sunt privați acești oameni, vom explica pe scurt și ce presupune dializa: prin acest procedeu, deloc simplu și care durează în medie 3 ore, se elimină cu ajutorul unui aparat reziduurile și fluidele pe care rinichiul bolnavului afectat nu este capabil să o facă de unul singur. Ce presupune amânarea acestui proces? Acumularea toxinelor în organismul bolnavului ceea ce poate duce la exitus (moarte).

Bun, să dăm totuși Cezarului ce-i al Cezarului și să nu arătăm cu degetul. Comunicatul DSP legat de acest focar este următorul:

La centrul de dializă Nefromed Dialysis Centers Piatra-Neamț au fost înregistrate 19 cazuri de pacienți COVID-19 pozitivi. Persoanele au fost internate la Spitalul din Piatra-Neamț. Au fost testați toți pacienții și sunt așteptate rezultatele (click aici pentru articol).

Aici intervine o problemă de logică: dacă au fost deja confirmați pozitiv (și asta se poate face doar în urma unor testări), ce rezultate se mai așteaptă? Rezultat la rezultat?

Ce concluzii de bun-simț reies de aici? Vă spunem noi: că o harababură mai mare nu credem să existe în alt loc pe Mapamond. Bun, dacă testele sunt pozitive, de ce oamenilor nu li s-au arătat buletinele? Este, în fond, dreptul lor. Dacă testele sunt pozitive, de ce la SJU au ieșit totusi, negative? Cine lucrează aceste teste, are habar de ceea ce face? Și cel mai important, cine refuză externarea acestor oameni care nu doar că au teste negative dar sunt asimptomatici, și cu grave probleme de sănătate, este conștient că le semnează sentința la moarte? AUDIO MAI JOS:

UPDATE: Din informațiile pe care le avem în acest moment, 9 dintre cele 19 persoane au fost deja externate acum câteva minute.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. MARIANA spune

  Sunt sotia unui pacient care face dializa,am sa dau si nume Ciubotariu Ilian.Sunt aici comentarii diferite,eu stiu de la sotul meu ca la nefro este o echipa de medici deosebita.Ce s-a intimplat nu stim noi ,care sunt jocurile,cat sunt de responsabili cei care lucreaza in laborator,cei de la DSP?Protocoalele care cred ca mai trebuie gandite lucrate.
  Conditile din spital cred ca se cunosc destul de bine.Ce sa mai asteptam de la un sistem corupt?Noi ne rugam ca Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa ne pazeasca de acest virus.Stim ca numai EL poate face minuni.Dumnezeu sa binecuvanteze si sa aduca pace in suflete celor care trec prin incercari,si sa binecuvanteze Romania!

 2. Stefania spune

  DSP-ul să testeze personalul medical întâi, care merg în concedii, se întorc și când ne testează pe noi, hop Covidul. Sa mai facă teste și pe alții, că noi suntem sătui, ne e greață de tot ce se întâmplă.

 3. Mity Spune spune

  Domnule Bogdan, îmi pare rău să vă contrazic, dar domnișoara doctor Țârdea este un medic de mare valoare, cu ajutorul său, noi, cei cu dializă, am fost externați aseară, vinovați sunt: doctorița Turcia și DSV-ul Neamț.

 4. Bogdan Sorescu spune

  DoctoritaTarna a dat dovadă de profesionalism si omenie in cazul COVID de la centrul dializa Fresenius Piatra Neamț.Ca si in alte situatii doctor Tarna a aplicat cele mai bune solutii.Cinste ei.

 5. Florin spune

  Eu nu înțeleg „grija” dsp pentru niște oameni care, în loc sa beneficieze de condiții sigure de tratament sunt vânați și închiși în saloane insalubre dintr-un spital fără circuite, fără igienă etc. Pacientul respectiv are dreptate sa se simtă condamnat. Cine il poate salva?
  Este inadmisibil!

 6. Bogdan spune

  Are foarte mare dreptate acest domn, plus ca ar mai fi multe de spus. Tot ce poveste acest domn, este rezultatul managementului prost al Dr. Tarna si Dr. Turcea, care nu au urma de empatie fata de pacienti, nu le intereseaza de sanatatea acestor oameni, ci doar isi urmaresc interesul si castigul financiar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate