Au început să se saboteze! Consilierul local PNL, Adrian Jucan, șterge pe jos cu una dintre cele mai mari realizări ale primarului PNL, Andrei Carabelea

1

Pe lângă multele lucruri neinspirate pe care le-a făcut primarul Andrei Carabelea, este unul care de departe trebuie remarcat. După un an de discuții, certuri, compromisuri și negocieri, Andrei Carabelea e primul primar de la Piatra-Neamț care a reușit să facă alături de compania ApaServ un plan de schimbare a conductelor expirate de apă din municipiul Piatra-Neamț.

În cadrul acestui plan care salvează Piatra-Neamț de la un colaps al rețelei de apă, compania ApaServ schimbă țevi principale de câteva milioane de lei și, pentru prima oară în istoria primăriei, se alocă de la bugetul local aproximativ 17 milioane lei pentru schimbarea unor conducte principale de aducțiune a apei potabile.

Acest plan coerent, bugetat și care se aplică deja va duce indiscutabil la mari reduceri ale pierderilor de apă și ale costurilor de exploatare și întreținere ale rețelei de apă din Piatra-Neamț.

Deși acest parteneriat al primăriei cu compania de apă și bugetele alocate sunt de departe o realizare de o importanță notabilă și istorică pentru Piatra-Neamț, la ultima ședință de consiliu local consilierul PNL Adrian Jucan a spus că nu există niciun plan de reducere a cheltuielilor și a pierderilor de apă și de asta propune să nu se accepte majorarea prețului la apă.

Desigur că majorarea prețului la apă se face proporțional cu inflația și cu creșterea costurilor cu energia, deci să te opui la așa ceva nu poate duce decât la sistarea furnizării apei, dar despre asta vom discuta cu altă ocazie. Acum remarcăm cum a șters acest consilier local pe jos cu una dintre cele mai mari realizări ale lui Carabelea. De ce ar fi făcut așa ceva domnul Jucan care părea un om responsabil? Probabil la ordin venit de la șeful de partid, deoarece o atitudine similară a fost impusă și la Roman.

Înțelege toată lumea jocurile și contrele politice, dar pe zi ce trece devine din ce în ce mai evident că cei din conducerea județeană a PNL iau decizii și fac lucruri care impactează negativ proiectele sau realizările primarului PNL, Andrei Carabelea. Parcă cineva din conducerea PNL Neamț își dorește să îl vadă pe Carabelea cum ratează toate proiectele, iar dacă îi iese ceva acel ceva trebuie șters cu buretele.

Fiind publicația cea mai critică la adresa primarului Carabelea, este datoria noastră să fim corecți acum și să nu lăsăm nesancționată dezinformarea promovată public de colegul primarului de partid prin care se spune că la Piatra-Neamț problemele rețelei de apă ar fi lăsate de izbeliște. NU! La Piatra-Neamț, primarul chiar are un plan coerent împreună cu ApaServ și la Piatra-Neamț, la inițiativa primarului, chiar s-a alocat o sumă foarte importantă din bugetul local, iar în urma negocierilor a convins și ApaServ să aloce alți bani. La Piatra-Neamț chiar se fac lucruri concrete în privința reabilitării și randamentizării rețelei de apă potabilă.

Poate în ceasul al 12-lea se trezește și primarul Andrei Carabelea din somnul politic și începe să își conducă singur primăria. Ar fi un dezastru pentru oraș ca planul de reabilitare a rețelei de apă în parteneriat ApaServ – primărie să înceteze doar pentru că o minte bolnavă vrea să vadă oamenii din Piatra-Neamț la fel de revoltați de lipsa apei ca cei din Roman sau alte orașe.

Pentru membrii PNL care vor o explicație corectă despre creșterea prețului la apă, explicație dată chiar de un liberal serios și cu multă școală, le recomandăm articolul de mai jos. E din 2016, dar e la fel de actual și ce spune Sebastian Burduja e logic și bun simț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Leonard spune

    Schimbarea magistralei de apa de la intrarea in municipiul Piatra Neamt pina in centru e intreresul municipalitatii , a comunitatii din Piatra Neamt, era necesara d emulta vreme. Pacat ca proiectul depus pe Anghel Saligny e cam subtire , doar 17 mil lei. Deprecierea e datorata lipsei de viziune a executivului din cadrul Primariei Piatra Neamt. Primaria Piatra neamt e deficitara in promovarea proiectelor. Au preluat nistre proiecte si se invart in jurul lor. O alta greseala e pozitionarea stalpilor de electricitate pe strazile de pe dealul Pietricica, oare sunt amplasati in afar amprizei drumului, sau urmeaza sa genereze alte modificari. in fine. Succes!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate