ATV-urile din Parcul National Ceahlau fac victime

0

In cursul zilei de 7  iulie, in jurul orei 15, Dispeceratul Salvamont a fost anuntat de catre domnul Andras Constantin (director al Parcului National Ceahlau)  ca in zona Martin-Scaune sunt doi accidentati.

Echipa deplasata la fata locului a acordat primul ajutor unui ciopil de 11 ani cu traumatism facial si soc posttraumatic si unei persoane adulte de sex feminin cu traumatism (probabil fractura) de membru inferior drept. Mai exista o a treia persoana cu escoriatii si trumatisme minore care nu necesita ingrijiri medicale. Toti trei se rasturnasera cu un ATV inchiriat din Durau intr-o  prapastie adanca de zeci de metri si numai un noroc imens a facut ca urmarile sa nu fie foarte grave.

In jurul orei 16.30 au fost preluati de la sediul Salvamont de catre echipajul Serviciului de Ambulanta.

In jurul orei 18.00, in zona s-a deplasat si un echipaj al IJP Neamt.

Utilajul (ATV) nu mai putea fi utilizat, fiind avariat complet.


Domnul Andras, care a gasit accidentatii in zona fara semnal GSM, se deplasase special in zona, fiind anuntat de prezenta ATV-urilor de ing. cinegetic Sergiu Vasilica care le-a si spus ATV-istilor  ca nu au voie sa intre in zona de parc si ca este periculos sa mearga trei pe un ATV.
In fiecare an in zona au loc accidente de ATV cu urmari grave pentru faptul ca utilizatorii merg pe trasee din interiorul PNC (fapt interzis, de altfel, de legea ariilor protejate) cu o dificultate prea mare pentru pregetirea lor, folosesc pe drumurile publice din zona un ATV de un loc pentru trei persoane simultan, starea tehnica a acestor utilaje lasa de dorit, nu poarta casti de protectie, drumurile auto forestiere nu sunt securizate cu bariere (desi Ministerul Mediului a solicitat in cateva randuri numai in aceasta primavara lucrul acesta, iar in alte zone turistice, de exemplu Brasov-Poiana Brasov, folosirea ATV-urilor in cadru neautorizat a fost interzisa.
In afara de acesta, distrugerile facute diverselor forme de proprietati, cat si florei si faunei din Parcul National Ceahlau pe care intra incalcand legea sunt foarte mari.

Cat despre evaziunea fiscala a celor care cu sau fara forme legala le inchiriaza…

Ec. Raul Papalicef, Seful Salvamont Neamt

www.salvamont-neamt.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate