ATI Piatra-Neamț are aviz de administrare de plasmă, dar aparatul donat e în continuare blocat în protocoale

0

La Neamț, avem donatori vindecați de COVID-19 dispuși să doneze plasmă convalescentă, avem aparat de colectare de plasmă donat din bunăvoința lui Florin Hozoc, avem aviz de administrare de plasmă pacienților în stadii grave ale bolii, internați la ATI (terapie intensivă) Piatra-Neamț, avem un manager al spitalului județean extrem de implicat, dar ne blocăm în continuare în protocoale.

Se pare că pentru unele personaje de la Centrul de Transfuzii sunt mai importante niște hârtii care par să blocheze intenționat salvarea unor vieți decât jurământul lui Hippocrate. Sperăm ca acest lucru să fie un neadevăr și totuși lucrurile să se pună în mișcare, în interesul pacientului.

Noi astăzi am primit avizul comisiei de ATI că Spitalul Județean are voie să facă tratament cu plasmă la pacienții ATI eligibili. Aparatul nu este nici astăzi funcțional, dar dacă avem nevoie de plasmă, Centrul de Transfuzii de la Iași ne-o va pune la dispoziție, până se rezolvă lucrurile la noi.”, ne-a declarat managerul spitalului de la Piatra-Neamț, doamna dr. Daniela Marcoci.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate