Atenție, Spitalul din Piatra-Neamț! Veți avea probleme mari cu valul 4

3

Cu un Consiliu de Administrație care nu pare să fie axat pe ce trebuie și cu un manager de spital care e bine intenționat, dar nu are de unde să cunoască problematica medicală, spitalul din Piatra-Neamț nici nu realizează cu ce se va confrunta dacă va veni valul 4 cu noua tulpină delta.

Dacă până acum bolnavii de covid erau adulți care puteau oarecum să își poarte de grijă, iar aparținătorii puteau comunica ușor cu ei prin intermediul telefoanelor mobile, la valul 4 se vorbește de copii. La copii nu mai este așa de ușor de gestionat ”încarcerarea” ce se impune la o boală contagioasă, nu mai e așa de simplă internarea împreună cu un părinte și devine foarte complicată comunicarea dintre pacient și aparținător.

Dacă la aparținătorii care aveau rude adulte în spital nervozitatea era ridicată când pacienții le povesteau neajunsurile adevărate sau închipuite, în cazul copiilor aparținătorii (părinții) pot să își sară oricând de pe fix dacă nu știu în ce stare e copilul sau dacă acesta îi sună să le reclame ceva. Dacă un copil e sunat de acasă și zice că se simte rău, dar nu e nicio asistentă care să aibă grijă de el, părintele poate face o criză de nervi, vine la spital, trece cu toporul prin ușa spitalului și dă una în cap oricui îi interzice să ajungă la copilul lui.

Din păcate, spitalul din Piatra-Neamț nu este pregătit sub nicio formă să poată asigura o comunicare permanentă între copilul internat, cadrele medicale și părinți. Ar trebui niște camere online pe care părintele să le poată accesa cu user și parolă să își vadă copilul sau personal la dispoziția aparținătorilor care să poată face un filmuleț copilului care doarme liniștit sau se joacă să-i trimită părintelui. Ar trebui multe lucruri puse la punct pentru că aparținătorii unui pacient adult au anumite nevoi de comunicare, pe când părinții unui copil internat vor să știe mult mai des date despre starea în care se află micuțul, vor să îl vadă la un geam sau măcar video. Aparținătorii părinți au mult mai multe nevoi decât cu ce s-a confruntat spitalul până acum.

La ora actuală spitalul nu este pregătit pentru a primi copii contagioși și în același timp să poată satisface nevoia de informare a părintelui și de comunicare a acestuia cu copilul internat și cu cadrele medicale care îl îngrijesc. Atragem atenția că este vorba de o situație cu totul nouă și riscurile ca un părinte să manifeste deviații grave de comportament când e vorba de copilul său sunt foarte reale și extrem de periculoase. Dacă spitalul vrea să fie pregătit pentru a primi copii cu COVID cu asta trebuie să înceapă. Să își pună la punct un sistem care să prevină situațiile în care părintele înnebunește și devine agresiv. Te poți juca în calitate de sistem cu nervii oamenilor sau poți să le ignori supărările, dar doar până la un punct. Până când e vorba de copil. Când e vorba de sănătatea și viața copilului, părintelui i se schimbă total scara de valori, nu mai există legi, nu mai există înțelegere, nu mai există nimic pe lume decât viața copilului său.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Bacosca Antoanela Iustina spune

    Ce propaganda a telefonului fara fir! Cine v-a spus de „tragedia” valul 4? Presa cu lesa sau presa cu onoare? Copiii nu fac covid iar n spital sunt vreo 4 internati. Nici un prunc! Terminati cu inducerea fricii! Romanii sunt inteligenti: ultmii la vaxcinare, in luna august! Hai, Romania!

  2. Citizen spune

    N-are cum, trăim într-o societate absolut civilizata. Acum, lăsând gluma deoparte, cei mici vor fi însoțiți de aparținător, indiferent de context. Altfel, se poate ajunge la topoare, furci, etc.

    1. Andrei Varga spune

      Cunosc om care a stat în casă două săptămâni pentru covid.
      Fix 14 zile au venit la ușa la el dimineata și seara niste militari .
      Nici in ziua de azi nu își explică ce i s-a întâmplat, nu i se dădu nici un tratament, nici o rețetă, și nici el nu a luat nimic de capul lui .
      Au fost cele mai lungi 14 zile din viața acestui om .
      În altă localitate o femeie a pățit la fel, în zadar a explicat că doar sunase la 112 pentru vecinul în vârstă de la casa alăturată pentru ambulanța, vreme de doua săptămâni a stat în curtea casei identic ca primul cetățean .
      Ironia sortii e că doar ea, bărbatul și copii au putut liniștiți sa circule fără nici o problemă .
      La fel a fost verificata de către polițiști dimineața și seara .
      O mascaradă mondială . Ați văzut măști în Afganistan cumva??
      Cum te poți vindeca de covid fara nici un medicament ?
      Cum poți afirma că președinte de țară că virusul e in pauză de vara?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate