Atenție la neatenție! Cum vă puteți trezi cu un dosar penal încercând să obțineți permisul de conducere pe o cale „mai ușoară”

0

În ultima vreme, pe toate rețelele de socializare apar diverse persoane care pun în comentarii mesaje ca: „obțineți permisul de conducere în trei zile, fără să fiți nevoit să dați examenul”. Îngrijorați de faptul că acest fenomen a început să ia amploare, am cerut o părere din partea organelor abilitate.

Sinsp. Ciofu Ramona ne-a transmis că astfel de mesaje sunt analizate de organele de cercetare penală, iar acolo unde sunt indicii că se comite o infracțiune ne sesizăm din oficiu, conform competenței, sub aspectul comiterii infractiunii de fals material în înscrisuri oficiale, faptă prevăzută de articolul 320 din Codul Penal.

Falsificarea unui înscris oficial, prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Totodată, dacă o persoană conduce un autovehicul cu un permis de conducere falsificat sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de uz de fals și de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, polițiștii întocmind dosar penal.

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.

Astfel, vă rugăm, nu dați curs unor astfel de lucruri pentru a evita consecințele.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate