Atașatul cultural al Ambasadei SUA, invitat la Piatra-Neamț de Fundația preotului Petru Munteanu

0

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială a derulat în perioada decembrie 2020 – decembrie 2021 al doilea proiect educațional ”English Language Program for Youth”, în parteneriat cu Ambasada SUA la București.

Proiectul a avut drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor de limba engleză, precum și mai buna cunoaștere a culturii și istoriei Statelor Unite ale Americii de către un număr de 30 de copii, elevi ai Școlii Gimnaziale „I. Gervescu” Săvinești, Școlii Gimnaziale nr. 3 din Piatra-Neamț și ai Școlii Gimnaziale „Regina Maria” din Bicaz. Mai multe detalii despre proiect aici – click.

În perioada 23-24 februarie fundația primește vizita domnului William O`Connor – Atașat cultural al Ambasadei SUA la București. În acest sens a avut loc și un eveniment organizat astăzi, 23 februarie 2022, la Consiliul Județean Neamț, la care au participat și reprezentanți ai instituțiilor locale.

Astăzi am felicitat partenerii unui proiect educațional prin care li s-a oferit șansa unor copii din județul nostru de a-și aprofunda cunoștințele de limba engleză și de a afla despre cultura și istoria Statelor Unite ale Americii.

Proiectul a fost implementat de Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială, al cărei director este preotul Petru Munteanu, în parteneriat cu Ambasada SUA din București, din partea căreia ne-a onorat cu prezența la Piatra-Neamț domnul atașat cultural William J O’Connor.

Consider că este foarte importantă această colaborare cu aliatul nostru Statele Unite ale Americii, iar în actualul context geopolitic este necesară extinderea colaborărilor existente din punct de vedere economic, strategic și militar și în plan educațional, cultural și spiritual, pentru obținerea unor relații diplomatice de succes.

De asemenea, consider că rolul Bisericii este esențial. Activitatea părintelui Petru Munteanu demonstrează încă o dată cât de important este rolul preoților în societate, iar implicarea de care domnia sa dă dovadă, în plan social și spiritual, ne face să privim cu încredere și speranță în sufletele noastre,

a declarat Adrian Niță, prefect de Neamț.

Am participat astăzi la evenimentul organizat de Fundaţia „Împreună pentru Solidaritate Socială” urmare a proiectului educațional “English Language Program for Youth” pe care l-au derulat în parteneriat cu Ambasada SUA la București.
Ne-am bucurat deasemenea și de prezența în județul nostru a domnului William O-Connor, atașat cultural al Ambasadei SUA la București.
Beneficiarii proiectului au fost 30 de copii, elevi ai Școlii Gimnaziale “I.Gervescu” Săvinești, Școlii Gimnaziale Nr.3 Piatra Neamț și ai Școlii “Regina Maria” din Bicaz care și-au consolidat cunoștințele de limba engleză și au învățat cultura și istoria Statelor Unite ale Americii.
Îl felicit și pe această cale pe părintele Petru Munteanu pentru întreaga activitate, pentru toate proiectele pe care le derulează și pentru bucuria pe care o aduce în inimile tuturor beneficiarilor!

a precizat Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte CJ Neamț.

Azi am avut o deosebită plăcere să îl avem în mijlocul nostru pe domnul William O-Connor, atașat cultural al Ambasadei SUA la București, care în timpul unei vizite efectuate în județul Neamț prilejuită de finalizarea unui proiect educațional a vizionat o mică expoziție de obiecte tradiționale, la sediul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“.

Domnul atașat cultural a asistat și la o lecție de modelaj în lut, alăturându-se copiilor care frecventează acest curs, a urmărit o suită de dansuri populare prezentate de membrii Ansamblului „Floricică de la Munte“, iar la final s-a prins în horă spre bucuria noastră, care l-am simțit extrem de plăcut surprins de surprizele cu care l-am așteptat.

Sper ca într-un viitor foarte apropiat să reușim să derulăm proiecte comune cu Ambasada SUA la București și activitatea noastră să fie cunoscută și pe continentul american în urma unor astfel de parteneriate culturale!

a declarat Managerul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“,
Carmen-Elena Nastasă

FOTO: Adrian Niță/Mădălina Ciubotaru

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate