Atacuri sălbatice la adresa candidatului PSD la primăria Crăcăoani

0

Pe locul doi după Borca în privința nemerniciei campaniei electorale din Neamț se află Crăcăoani, unde, în lipsa de argumente electorale, candidatul PSD este atacat în mod repetat și nejustificat pe diverse conturi neasumate de pe rețelele de socializare. Această campanie murdară, fără bază reală, se concentrează pe atacuri la adresa familiei candidatei, întrucât despre candidată nu au găsit nimic negativ de spus.

Ținta principală a acestor atacuri este tatăl candidatei PSD, care a avut în trecut probleme cu legea, fiind condamnat cu suspendare. Această condamnare, deși nu a fost una grava și nu a dus la încarcerare, este acum folosită ca armă împotriva candidatei, într-o încercare disperată de a o discredita.

Înțelegem că în campaniile electorale apar atacuri de tot felul, uneori chiar și cele mai puțin ancorate în realitate. Dar să ataci un om pentru faptele unei rude sau ale unui prieten apropiat este o dovadă de mare nemernicie. Am cunoscut primari excelenți ai căror părinți au fost în închisoare pentru fapte extrem de grave. Am cunoscut primari ai căror copii au comis infracțiuni grave și au ajuns în închisori. Am cunoscut o mulțime de oameni excepționali care aveau rude apropiate în situații mult mai grave decât cazul candidatei de la Crăcăoani.

Ce înseamnă asta? Că dacă un membru al familiei greșește, restul nu mai au voie să existe? Nu mai au voie să candideze? Trebuie pedepsiți pentru greșelile altora? Este o gândire bolnavă și profund nedreaptă. Cum să ataci un om pe astfel de motive?

Îndemnăm toți oamenii din Crăcăoani să meargă la vot, în special pe cei care au un prieten sau o rudă care a încălcat legea. Votați, indiferent cu cine, dar mergeți la vot. Prezența mare la urne poate contribui la eliminarea din jocul politic a acelor politicieni care recurg la atacuri josnice și nefondate.

Este timpul să ne ridicăm împotriva acestor practici murdare și să susținem o campanie electorală bazată pe respect și integritate. Să nu permitem ca atacurile la persoană să devină norma în politica noastră. Să votăm pentru un viitor mai bun, în care competența și onestitatea să fie criteriile după care alegem liderii comunităților noastre.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate