Atac cibernetic fără precedent asupra TV5Monde

0

Miercuri seara, de la ora 22.00 (20.00 GMT), a avut loc un atac cibernetic asupra postului francofon de televiziune TV5Monde, atac fără precedent asumat de hackeri din gruparea jihadistă Statul Islamic, care au luat sub control toate site-urile sale și rețelele sociale. Postul TV5Monde este recepționat în peste 200 de țări și teritorii din lume, ceea ce face din el un simbol al televiziunii franceze în lume.

Joi dimineață postul a reluat o parte din programe, dar nu și jurnalele și nici transmisiile în direct, însă până seara postul a reușit să își reia complet emisia.

Premierul francez Manuel Valls a transmis pe Twitter că piratarea TV5 este ”o atingere inacceptabilă la adresa libertății de informare și de expresie”.

Documente prezentate ca acte de identitate și CV-uri ale rudelor unor militari francezi implicați în operațiuni contra SI au fost postate de hackeri pe contul de Facebook al TV5Monde.

„Soldați ai Franței, stați deoparte de Statul Islamic! Aveți șansa să vă salvați familiile, profitați de ea”, se putea citi într-un mesaj pe Facebook. „În numele lui Allah cel foarte Milostiv, CyberCalifatul continuă să conducă cyberjihadul împotriva dușmanilor Statului Islamic”, adaugă textul.

Sursa: Agerpres

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate