Astăzi aflăm dacă pianistul pietrean Daniel Ciobanu va câștiga sau nu concursul Arthur Rubinstein de la Tel Aviv

9

Actualizare: Daniel a obținut locul 2 și premiul de popularitate din partea publicului. Valoarea premiului se ridică la suma de 23.000 de dolari. Pe primul loc s-a clasat Szymon Nehring. Felicitări!


Daniel Petrică Ciobanu (25 ani) din Piatra-Neamț este unul dintre cei 6 finaliști ai ediției 2017 a Concursului Internațional de Pian Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, unul dintre cele mai importante la nivel internațional. În finala concursului, competitorii au trei probe: muzică de cameră, interpretarea unui concert clasic și interpretarea unuia dintre marile concerte pentru pian și orchestră.

În această seară, începând cu ora 19:30 puteți urmări în direct evoluția competitorilor Yevgeny YONTOV, Szymon NEHRING și Daniel Petrica CIOBANU.

Este ultima etapă a concursului și tot în această seară vom vedea dacă pietreanul nostru va obține sau nu locul I.

Să îi urăm succes!

Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția şi se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, Daniel Petrică Ciobanu a câştigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro şi tot premiul I la competiţia Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.

Absolventul Academiei Regale de Muzica din Scoția, cu bursă completă, Daniel Petrica Ciobanu începe studiul pianului la 7 ani, în Piatra-Neamț. Prima sa profesoară de pian, Magdalena Cosma, i-a pus temelia carierei sale de astăzi de pianist în orchestrele lumii. După multe premii câștigate la concursuri naționale: „Carl Czerny” sau „Pro Piano” , Daniel Petrica Ciobanu e acceptat la Academia Regală de Muzică din Scoția în 2010. În anii ce urmează, Daniel Petrică Ciobanu câștigă premii la concursuri internaționale importante și participa la masterclass-uri cu artiști ca Richard Goode, Idil Biret, Philip Fowke, Philip Martin, Pascal Roge, Steven Osbourne , Murray McLachlan, Martino Tirimo, Roy Howat, Petras Geniusas, Ian Fountain. În 2010 e invitat să cânte alături de Lang Lang, la Royal Festival Hall. Susține concerte alături de orchestre ca „Royal Conservatoire of Scotland” Symphony Orchestra, Royal Scottish National Orchestra, Orchestra “Mihail Jora” din Bacău și concerte la Consulatul Britanic din Los Angeles, la Sala „Mozarteum” din Salzburg sau la „Fazioli Centre”, în Londra.

9 Comentarii
 1. Rahela Petrescu spune

  Felicitări, Daniel! 🙂

 2. Georgeta Brașoveanu spune

  Mă bucur când aud lucruri atât de frumoase despre un moldovean de-al nostru. Bravo, Daniel! Să dea Domnul să ai numai succes acum si in următoarele competiții. Ai muncit enorm dar acum culegi roadele.Te îmbrățișez cu mult drag iar noi, românii suntem mândri de tine…Ai înaintași celebri din România în domeniul muzicii care au fost recunoscuți pe marile scene ale lumii ca fiind ” the best”.

 3. Dascălu Ioana spune

  Felicitări Daniel pentrul locul al doilea. Suntem mândrii de tine!

 4. CG spune

  Te iubim, te sustinem, te indragim, apreciem talentul si munca ta…. indiferent ce loc vei obtine! Succes si bafta, Dani

 5. Mirela Japalela spune

  Succes!!!

 6. Anca Anca spune

  Mult succes .

 7. Mariana Amihaesei spune

  Succes!! Suntem mandri de tine!!!

 8. Violeta Lungu spune

  Mult succes !

 9. Claudia Enariu spune

  Succes Da ni suntem mîndri de tine♡♡♡

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate