Asprirea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime față de animale, respinsă de Senat

6

Noua Lege care prevedea asprirea pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime fata de animale a fost respinsa de Senat. Doina Silistru, senator PSD de Vaslui, este cea care s-a opus vehement acestei legi

După ce acum câțiva ani a fost făcută eroarea de scădea de 3 ori pedepsele legale pentru cruzimea față de animale, pe 27 iunie 2016 PSD-ul a respins vehement, în ciuda pledoariilor raționale și justificate care au fost făcute în plen, o lege care ar fi readus lucrurile într-o zonă a acceptabilului prin creșterea acestor pedepse de la 3 luni minim și 1 an maxim, la măcar 6 luni minim și 2 ani maxim.

În țara noastră se înregistrează zilnic câte 2-3 cazuri, în medie, de animale care cad pradă unor cruzimi înfiorătoare: sunt mutilate, arse de vii, caii sunt bătuți până ce mor, câinii sunt lăsați să se mănânce unii pe alții de foame închiși în cuști șamd.

România și-a căpătat un renume sinistru pe plan internațional ca urmare a acestor nenumărate cruzimi. Iar legea este deosebit de blândă cu monștrii care se dedau la astfel de practici și care adesea se mai și laudă cu ele, postând pe net filmulețe cu ei chinuind animăluțe.”, a declarat Remus Cernea, inițiator al legii.

Citește și:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. miriam spune

  Nedreptate fata de animale de sar putea saracele sa se revolte ar faceo cu siguranta

 2. cititor40 spune

  Veniti la Durau si veti vedea cum un nemernic din Iasi, a adus cca20 de pisici, care traiesc in libertate,avind si 12 puiuti abia nascuti.Nu sunt deparazitate,nevaccinate,hranite din patru in patru zile,slabe, prin iarba de un metru inaltime,haladuind prin statiune.Primaria nu poate face nimic,medicul veterinar nimic,omul spune ca la el in curte, face ce vrea! Puneti la socoteala si mirosurile care sunt acum vara,pe caldura ,la temperaturi de 33-34 grade! PUTETI SCRIE CE SE POATE FACE!

 3. Dr Magda Botez spune

  Afara cu senatoarea partasa la crima.

  Nu avem nevoie,de oameni ca voi,ia mai lasati-ne in pace.

  Nu este locul acestei femei fara suflet in senatul tarii noastre.

 4. Petre Cojoc spune

  Pentru ca si ei intra in categoria schingiuitorilor de suflete!

 5. Didina Negrii spune

  O tara care nu are grija ca cei care comit astfel de barbarii sa fie pedepsitinu e o tara civilizata….iar a noastra nu e. In tarile civilizate numai abandonind un ciine in strada sint aspru pedepsiti nu mai zic de restul!!!!!

 6. Irina Vasiliu spune

  Incredibil! Ne reprezinta niste exemplare ale unui sistem de mentalitati depasite, insa continua sa ramana in fotoliile lor si sa doarma 🙁

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate