Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț – Structura de Economie Socială – servicii pentru persoane cu dizabilități

0

Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț lansează miercuri, 01 aprilie 2015, în premieră la nivel local, Structura de Economie Socială (SES) înființată prin proiectul Abilitățile Contează și Economic. Misiunea SES este aceea de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate adaptate, instruire cu privire la utilizarea acestora și îmbunătățirea stării de sănătate, precum și punerea la dispoziție de mijoace de transport adaptate, care să le permită deplina integrare socială și profesională.

scaun-cu-rotile-rotile-schimbarii-2015-750x350Evenimentul va avea loc la Hotel Central Plaza, din localitatea Piatra Neamț, începând cu ora 09.00 și va fi organizat sub forma unei conferințe. În cadrul acesteia, vor fi prezentate serviciile oferite de Structura de Economie Socială, respectiv transport adaptat pentru persoanele cu dizabilități (urban și interurban), servicii de scaune rulante (adaptare, intreținere /reparații scaune rulante și instruirea utilizatorilor) și intermedierea de produse și servicii prin unitatea protejată autorizată în baza legii 448/2006.

Acestea vor fi prezentate atât sub aspect informativ, cât și practic, prin demonstrații de utilizare a unui automobil special adaptat pentru a asigura transportul persoanelor cu dizabilități, în condiții de maximă siguranță. De asemenea, vor avea loc demonstrații de utilizare a unui elevator electric, dispozitiv care facilitează accesul pe trepte și vine astfel în întâmpinarea nevoii beneficiarilor utilizatori de scaun rulant de a avea acces la spațiile publice.

Structura de Economie Socială (SES) a angajat un număr de 5 persoane, dintre care 3 din grupuri vulnerabile. Profitul obținut din livrarea serviciilor Structurii de Economie Socială este reinvestit în activități organizate de Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, dedicate incluziunii persoanelor cu dizabilități. Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț este o organizație neguvernamentală, nonprofit  înființată în anul 2013.

Structura de Economie Socială a fost înființată în cadrul proiectului Abilitățile Contează și Economic, derulat de Fundația Motivation România și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investește în Oameni! În cadrul proiectului au fost înființate 8 structuri de economie socială (SES), ce furnizează servicii pentru persoanele cu dizabilități în județele: Brașov, Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Shaw Trust din Marea Britanie, Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării, Fundația pentru Copii Sfântul Sava, Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap, Asociația Club Sportiv Roțile Astrale si trei organizatii infiintate in proiect: Asociația Club Sportiv Fii Independent, Asociația Club Sportiv Leii Timisoarei, Asociația Club Sportiv Rotile Abilitatii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate