Asistența socială a vârstnicilor și persoanelor vulnerabile – una dintre prioritățile municipalității în această perioadă

0

De la începutul epidemiei de SARS CoV-2 și până la această dată, Primăria municipiului Piatra-Neamț  a oferit peste 1200 de pachete cu alimente vârstnicilor și persoanelor vulnerabile, prin Direcția de Asistență Socială .

În același timp, angajații Direcției de Asistență Socială s-au preocupat de siguranța și sănătatea persoanelor de la centrele sociale din Piatra-Neamț, respectiv Centrul pentru Persoane Vârstnice Pietricica și Centrul Împreună destinat tinerilor care au părăsit centrele de plasament.

Ca urmare a măsurilor speciale de protecție, în acest moment, la niciunul dintre centrele sociale ale municipalității pietrene nu au fost cazuri  de infecţie cu noul coronavirus.

Dragoș Chitic: „Este o perioadă dificilă, iar sprijinirea vârstnicilor și a altor persoane vulnerabile rămâne o prioritate pentru noi. La Centrul social Pietricica, ca de fapt la toate centrele sociale aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială a Primariei Piatra Neamţ, au fost implementate măsuri de prevenție deosebite. Ca urmare, în acest moment, la nici unul dintre centrele sociale ale municipalității pietrene, nu avem cazuri  de infecţie cu noul coronavirus. Le mulțumesc tuturor colegilor mei care au grijă de vârstnicii instituționalizați pentru efortul depus în această perioadă. Salariații căminului de bătrâni și ai Centrului Social Împreună nu au avut o activitate deloc ușoară, întrucât au trebuit să stea izolați de familii, carantinați la locul de muncă câte 14 zile, pentru a preveni infectarea. Datorită măsurilor care au fost luate, nu avem nicio persoană infectată sau focare de infecție, cum din păcate am văzut  în alte centre sociale din județ sau din țară. Le sunt recunoscător și îi felicit pe colegii mei  de la Direcția de Asistență Socială, care au fost în toată acestă perioadă în linia întâi a luptei pentru prevenirea infectării și ajutorarea populației vulnerabile!”

Numerele de telefon la care pot apela  persoanele vârstnice sau alte persoane vulnerabile aflate în dificultate în această perioadă sunt în continuare valabile:

☎ 0748146781 – program non-stop,

☎ 0748146754 – program non-stop,

☎ 0233.622.968 – program luni-joi intre orele 08.00-16.30 și vineri între orele 08.00-14.00

  • comunicat de presă, Primăria Municipiul Piatra-Neamț
telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate