Asfaltări fără licitații, cu încredințare directă la Piatra-Neamț. Vă așteptați la altceva?

3

După cum am văzut toți cei care mergem prin oraș, primăria a asfaltat deja prima stradă, cea din fața Muzeului de Istorie. Toată lumea știe că acea stradă nu era o prioritate la asfaltare, fiind altele mult mai stricate.

În fapt, asfaltarea în acte este trecută ca reparație a străzii, pentru că dacă era reabilitare sau modernizare ar fi trebuit scoasă la licitație. Așa că a fost asfaltată prin încredințare directa firmei Publiserv. Nu licitație, nu transparență, nu concurență și, desigur, nu calitate.

Pentru a nu se scoate la licitație lucrarea, dar a se încadra și în normativele de reparație, strada a fost frezată doar câțiva centimetri și spoi s-a turnat un covor asfaltic subțire, fără celofibră, geotextil, agregate de carieră sau chestii care să ducă la realizarea unei lucrări de calitate. S-a făcut ceva să țină 1-2 ani, nu 10.

Ce urmează după o asfaltare care este în acte reparație? Ridicarea canalelor. Alți bani, pentru că daca în acte e reparație nu au voie să decoperteze decât câțiva centimetri de asfalt și după ce torni asfaltul nou desigur că rămân capacele de canal sub nivelul drumului, că așa e când fentezi licitația.

Din câte am înțeles de la surse de încredere din interiorul primăriei Piatra-Neamț și celelalte străzi care se vor asfalta din bugetul primăriei vor fi la fel încadrate în acte ca reparații pentru ca lucrările să fie încredințate direct. Ce licitație? Ce concurență pe preț și calitate? Ce transparență? Mai rău decât PDL sau PSD. Măcar aceia mimau niște licitații și puteau să facă lucrări mai de calitate, nu dădeau asfaltările cu dedicație chiar așa pe față.

Da! Asta este realitate din Piatra-Neamț! Asfaltările se încredințează direct, nu prin licitație, iar firma care le primește le poate subcontracta cui trebuie. Smart city, tată.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. zoro spune

    domnule jurnalist, urmariti cu atentie afacerea camerelor video din oras si va veti cruci ce interese sunt in spatele acesteia

  2. Stefan spune

    O bataie de joc pe bani publici!Acest Publiserv ar trebui, pur si simplu, desfiintat!Si asa subcontrcateaza mai toate lucrarile!

  3. Emiloa spune

    HOORROR! ACESTI INDIVIZI CARE SE OCUPA CU ASA CEVA SUNT IRECUPERABILI IAR NOI NISTE PAPADII👀👀

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate