Articolele despre campania de vaccinare – Restricționate. Ce se urmărește prin acest lucru (?)

0

Jurnaliștii din Ungaria au primit o veste șocantă. De acum încolo, informațiile privind campania de vaccinare vor fi oferite oamenilor de către o singură publicație. Așadar, restul jurnaliștilor nu vor mai avea acces la datele ce privesc această amplă campanie.

Noua măsură controversată luată de autorităţile de la Budapesta, în plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, stârnește multe discuții.

Singura instituţie media din Ungaria care mai poate face filmări şi fotografii în spitale şi în cabinetele medicale unde au loc vaccinările, conform unei circulare interne a spitalelor, este holdingul media de stat MTVA.

Printr-un document, autorităţile susţin că un acces deschis al mass-media ar perturba procesul de vaccinare. Restul jurnaliştilor pot obţine gratuit filmările şi fotografiile făcute de holdingul media de stat.

Nu există alternativă la vaccinare, astfel încât nu avem voie sub nicio formă să facem din vaccinuri o chestiune ideologică şi politică, a declarat joi, la Geneva, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, la o conferinţă de presă susţinută împreună cu directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, scrie capital.ro.

“Se vede clar că în toată lumea creşte exponenţial numărul persoanelor infectate, apar noi şi noi mutaţii, astfel încât nu există o alternativă la vaccinare. Trebuie să vaccinăm repede, pentru a proteja oamenii”, a afirmat Ministrul ungar de Externe.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate