Armata preia managementul Spitalului de la Lețcani. Va începe internarea pacienților COVID-19

0

La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, o echipă medicală formată din 25 de persoane constând în medici, asistenți medicali, brancardieri, va prelua de sâmbătă, 9 octombrie, managementul Spitalului Modular de la Lețcani, județul Iași, astfel încât această unitate medicală mobilă să înceapă tratarea pacienților COVID-19, a transmis în urmă cu scurt timp Ministerul Apărării.

În vară, Consiliul Județean Iași a aprobat trecerea Spitalului Mobil de la Leţcani din administrarea Spitalului de Boli Infecţioase în administrarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Spitalul mobil de la Lețcani, cu o capacitate de peste 250 de paturi, dintre care aproximativ 100 pentru terapie intensivă a fost achiziționat de Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ, două dintre judeţele care fac parte din Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, cu suma de 13 milioane de euro. Spitalul a funcționat doar câteva luni, în intervalul octombrie 2020-ianuarie 2021, după care a fost închis.

„Totodată, ministrul apărării naționale a dispus măsuri de creștere a capacității de acțiune pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19 și de vaccinare a populației la nivel național, astfel: Forțele Aeriene Române vor pune la dispoziție capabilitățile de transport aerian necesare, adaptate pentru transport pacienți sau materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-Cov-2, care vor putea efectua, la solicitare, în cel mai scurt timp, misiuni în țară sau în străinătate.

Toate cele 11 spitale militare și cele trei unități sanitare mobile din București, Constanța și Timișoara își vor extinde gradual capacitatea de tratare a pacienților cu COVID-19 pentru forme ușoare, medii sau severe.

În același timp, rețeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu vaccinurile Pfizer și Moderna, în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, la care se adaugă Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ștefan Milcu” din București.

Suplimentar, începând de luni, 11 octombrie, în cadrul centrelor de vaccinare care funcționează în spitalele militare din Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara va fi înființat și câte un flux de vaccinare cu serul Johnson&Johnson, iar în București va funcționa, de la aceeași dată, un flux cu acest vaccin la CMDTA „Acad. Ștefan Milcu”, din strada profesor Grigore Cobălcescu nr. 26.”, a transmis MApN.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate