Arderea deșeurilor vegetale, o problemă națională. Doi antreprenori din Neamț oferă o soluție ideală de valorificare: tocătoare profesionale

0

Doi antreprenori din Piatra-Neamț au înființat firma ProCompost, specializată în managementul deșeurilor. Ideea de afaceri a venit ca urmare a faptului că resturile vegetale, „gunoiul” nimănui, au devenit o problemă națională.

Firma celor doi antreprenori nemțeni vine în sprijinul reciclatorilor, operatorilor de salubritate și municipalităților cu soluții și echipamente inovative.

Este știut faptul că resturile vegetale sunt o problemă în România. Acestea nu sunt colectate și rămân în sarcina gospodăriilor. În zona rurală, acestea sunt aruncate pe câmpuri, albiile râurilor etc. sau, mai grav, li se dă foc, iar incendiile de vegetație uscată nesupravegheate au produs în decursul timpului adevărate tragedii soldate cu pierderi materiale uriașe, dar și cu victime umane sau animale.

ÎNCHIRIERE ȘI VÂNZARE TOCĂTOARE PROFESIONALE DE CRENGI

În acest sens, ProCompost pune la dispoziție servicii de închiriere pentru tocarea și valorificarea acestor „deșeuri”. Aceste tocatoare pot fi colectate la unul din punctele de lucru din Piatra-Neamț și Cluj Napoca.

ProCompost este o firmă românească, înființată în anul 2021 ca o continuare a activității întreprinse de către Compania GrainBags – companie ce vine în sprijinul fermierilor cu soluții eficiente de stocare a cerealelor. 

Pornim de la mic la mare în activitatea noastră și vă oferim consultanță pentru gestionarea crengilor și deșeurilor organice fie prin valorificare energetică, fie prin obținerea de compost.

Închiriere tocătoare profesionale

Acum, curățarea și întreținerea spațiilor verzi a devenit mai simplă!  ProCompost vă pune la dispoziție tocătoare de resturi vegetale marca NEGRI, fabricate în Italia, pentru închiriere rapidă.

Contact închiriere: ProCompost, Piatra-Neamț, 0726 660 299

Avantaje:

  • reducerea volumului de deșeuri verzi,
  • obținerea materiei prime pentru: ardere în centrale pe biomasă, compostare sau mulci pentru spații verzi,
  • se asigură instruirea operatorului, pentru siguranță,
  • curățarea și întreținerea ușoară a spațiilor verzi,
  • eficientizarea spațiului de depozitare,
  • tocătoarele poate fi remorcate pentru utilizare la un punct de colectare deșeuri.

Știați că arderea resturilor vegetale se sancționează?

Conform Legii Compostului nr. 181 / 2020, privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile, arderea frunzelor și resturilor vegetale în gospodării este strict interzisă. Persoanele care încalcă această lege vor fi amendate de către Garda de Mediu.

O necesitate care se cerea la nivel național, dar pentru care însă nu s-a creat niciun cadru favorabil de punere în aplicare. 

Vânzare tocătoare profesionale NEGRI

Alegeți acum dintr-o gamă largă de tocătoare pentru resturi vegetale! Se pun la dispoziție modele cu motorizări diferite: benzină, motorină, motor electric sau atașare de alt vehicul (mașină, tractor).

____________________________________________________________

În PNS 2021-2027, MADR specifică necesitatea abordării cât mai rapide a unor practici sustenabile în activitățile întreprinse: în vederea îmbunătățirii perfomanțelor economice și totodată consolidării exploatațiilor agricole. Fermierii și procesatorii pot folosi produsele și subprodusele aferente producției agricole pentru a crește autonomia energetică și pot investi în facilități la scară mică de obținere a energiei prin folosirea biomasei.

În cadrul unităților administrative teritoriale, îndreptarea către obținerea energiei termice din resurse regenerabile reprezintă o autonomie ce aduce reduceri de costuri în activitate, punctaje mai mari în aplicarea de proiecte pentru cofinanțare, incluziune socială, o gestionare a tuturor deșeurilor verzi din localitate ș.a. 

UAT-urile au un potențial foarte mare de a se organiza pentru a asigura valorificarea deșeurilor lemnoase. Tot procesul trebuie pus la punct, cu resursele deja existente: teren pentru stocarea crengilor/tocăturii, personal care să manipuleze materialul, instituții publice unde se pot instala centrale direct pe tocătură, o parte din utilajele de manipulare a crengilor, canal de comunicare către locuitori, necesitatea de a le pune în serviciu aceste soluții de colectare.

În prezent Legea Compostului – Legea 181/2020 privind gestionarea deșeurilor nepericuloase compostabile interzice arderea deșeurilor verzi. O necesitate care se cerea la nivel național, dar pentru care însă nu s-a creat niciun cadru favorabil de punere în aplicare. 

Aici intervenim noi, vă oferim spre închiriere și achiziție utilaje profesionale de tocare a deșeurilor verzi pentru ca dvs să le gestionați cu ușurință fie în gospodărie, în fermă, în afacerea dvs sau în cadrul primăriei. De altfel, dacă întrebați ce se poate face cu tocătura după obținere, noi vă spunem că, în funcție de cantitate, o puteți fie utiliza la amenajări peisagistice, în grădina de legume și ea se încorporează treptat în sol, dar modelele cel mai des întâlnite sunt cele ale compostării împreună cu deșeuri organice mai umede, și obținerea de energie termică – de exemplu pentru UAT-urile care aleg să o colecteze de pe raza localității. 

Nu spune nimeni că este ușor sau că toate rezultatele se văd de pe o zi pe alta. Cu toate că, dintr-o movilă de 10 mc de crengi, să obții într-o oră 1 sac Big Bag de tocătură, noi spunem că este un rezultat. Ezitarea vine, bineînțeles, din investiția ce trebuie făcută pentru început în utilajul de tocare și apoi ce alegi să faci cu tocătura, fie compostare – deci sistem de compostare, fie ardere – deci centrală termică automatizată pe biomasă. La o analiză mai atentă, însă, și mai ales din cauza scumpirilor actuale ale îngrășămintelor și combustibililor fosili, o astfel de investiție asigură pe termen lung autonomie și reduceri semnificative de costuri. 

Așadar soluții acum există, noi vă stăm la dispoziție cu tot ce aveți nevoie în tocarea crengilor și valorificarea materialului obținut. Dvs trebuie doar să mizați pe acest potential și rezultate pozitive vor apărea.

ProCompost

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate