Pietrenii beneficiaza de servicii medicale gratuite din partea Arcadia in perioada 27-28 iulie

0

Arcadia, servicii medicale gratuite

Arcadia, servicii medicale gratuite
Arcadia, servicii medicale gratuite

În lunile iulie-septembrie 2013, rețeaua medicală Arcadia derulează cea de-a treia ediție a programului de tip caravană medicală „Sănătatea vine la tine”. De această dată, serviciile oferite gratuit în fiecare weekend vor consta în evaluarea stării de sănătate a adulților, prin măsurarea tensiunii arteriale și pulsului, prin măsurarea glicemiei și prin calcularea indicelui de masă corporală, precum și în evaluarea statusului ponderal la copii. În plus, cei mici vor fi invitați să participe la atelierele creative organizate duminica, în fiecare dintre orașele străbătute de caravană.

Programul complet al caravanei medicale Arcadia este:

 • 6-7 iulie – Pașcani
 • 13-14 iulie – Roman
 • 20-21 iulie – Târgu Neamț
 • 27-28 iulie – Piatra Neamț
 • 3-4 august – Botoșani
 • 10-11 august – Vatra Dornei
 • 17-18 august – Vaslui
 • 24-25 august – Bârlad
 • 31 august – 1 septembrie – Câmpulung
 • 7-8 septembrie – Gura Humorului
 • 14-15 septembrie – Suceava

Pentru derularea fiecărei acțiuni, echipa Arcadia îi va aștepta pe cei interesați să afle mai multe despre sănătatea lor în parcul central al localității vizitate sau într-un alt loc de maxim interes din oraș. Detalii privind amplasamentul cortului Arcadia și alte aspecte organizatorice pentru fiecare locație în parte sunt disponibile pe site-ul Arcadia.

În fiecare weekend, în fiecare locație, serviciile oferite gratuit de echipa Arcadia sunt organizate după cum urmează:

 • sâmbăta – servicii de evaluare medicală pentru adulți:

-măsurare tensiune arterială și puls;
-calcul Indice de Masă Corporală pe baza greutății și a înălțimii;
-determinare glicemie – pentru persoanele care au luat ultima masă cu minimum 4 ore înainte de efectuarea analizei;

 • duminica:

-servicii de evaluare medicală pentru adulți: măsurare tensiune arterială și puls;
-servicii de evaluare status corporal pentru copii – calcul Indice de Masă Corporală pe baza greutății și a înălțimii, poziționare pe graficul curbei IMC;
-ateliere creative pentru copii.

Iar ca o surpriză suplimentară pentru vizitatorii cortului Arcadia, aceștia se pot înscrie la tombola caravanei, dotată în fiecare oraș cu câte 10 premii constând în pachete medicale de evaluare a stării de sănătate, pentru adulți sau pentru copii.

Caravana medicală „Sănătatea vine la tine” face parte din ansamblul de acțiuni prin care Arcadia marchează în această vară împlinirea a 3 ani de activitate și este o inițiativă de responsabilitate socială a rețelei, având ca scop informarea populației cu privire la principalele riscuri pentru sănătate, conștientizarea importanței pe care o are prevenția și efectuarea periodică a consultațiilor și analizelor de rutină, precum și identificarea precoce a unor patologii frecvente, precum cele din sfera cardiovasculară sau a diabetului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate