APELUL Asociației Născută Înger: „Ajută-ne să trimitem un copil la școală!”

0

A face bine celui in nevoie NU TREBUIE sa fie o “porunca”! Credem ca acest imbold de binefacere il simtim fiecare dintre noi din cand in cand, iar atunci cand viata ne aduce intr-un loc anume care ne motiveaza sa facem bine, acesta se activeaza si ne spune “DO IT”!

Va punem in fata unei provocari! Nu aceea de a strange fonduri pentru jucarii, dulciuri, alimente, hainute, asa cum obisnuim sa facem de fiecare data! Ci va invitam sa va uniti fortele impreuna cu noi in a ne ajuta sa trimitem la scoala 200 de copilasi.

Implica-te alaturi de noi! Cu ce sau cat poti! Fii acea mana care traseaza viitorul unui suflet inocent! E bine sa oferim dulciuri si jucarii, dar ele nu ne vor ajuta sa facem un “OM” dintr-un copil, ele au un efect de bucurie doar pentru moment. In schimb cartea si scoala vor oferii sanse ce vor dura intreaga viata.

Desi pare imposibil si de neinteles pentru multi dintre noi, in Romania exista mii de copii cu varsta mai mica de 10-12 ani care participa la muncile campului, fac curat in scari de bloc, sunt trimisi la furat sau la cersit.

Legea educatiei nationale arata ca invatamantul obligatoriu romanesc este de 11 ani si este format din invatamantul primar, ciclul gimnazial si primii doi ani de liceu.

Multi dintre parinti motiveaza ca nu au haine, incaltaminte, rechizite sa-i trimita la scoala. Haideti sa fim noi „parinti” pentru acesti micuti. Sa-i sustinem sa isi continue studiile, sa caute un sens in viata, sa nu ramana in mediul in care sunt crescuti.

Un popor fara educatie este mai usor de manipulat. Numarul copiilor care nu merg la scoala creste de la un an la altul in Romania, iar principalul motiv este saracia. Parintii nu au bani sa cumpere carti si caiete si sa isi imbrace copiii pentru scoala si sunt nevoiti sa ii trimita la munca inca de mici.

Educatia pentru noi se traduce prin implicare. Educatia pentru copiii din satele sarace inseamna sansa unui viitor mai bun. Iar daca dorinta de implicare i se adauga suportul necesar, imposibilul devine posibil iar abandonul scolar devine o amintire.

Anul acesta in cadrul proiectului initiat de Asociatia Nascuta Inger ,,Trimite un copil la scoala” si-au dat mana inca doua asociatii: Asociatia „Culita Tarata” si Asociatia Umanitara „Codrin- Ocrotiti copiii ce vor ramane doar copii”. Impreuna ne dorim sa sustinem cati mai multi copii pentru a nu abandona scoala, pentru a-i scoate din acest mediu oferit de parinti, de-ai constietiza ca educatia ii poate salva.

Dincolo de imagini sunt oameni. Dincolo de prejudecati exista destine. Dincolo de eticheta se da o lupta.

Carmen Suciu, Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate