Apel la calm: Sunt stocuri de combustibil în România, iar specula va fi sancționată. S-au dispus controale la benzinării

2
FOTO: bihon.ro

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a declarat în urmă cu scurt timp Ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Nu sunt probleme cu stocurile de carburanți”, a declarat și purtătorul pe cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Între timp, românii nu sunt îngrijorați de stocuri, ci de faptul că prețurile vor crește. Recordul din țară este deținut de benzinăria Mol din Beiuș, unde prețul pentru un litru de combustibil ar fi ajuns la 11,10 lei, potrivit presei locale.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susține că benzinăriile din România vor fi verificate, suspectând că e vorba de speculă.

Nu există motive ca benzina să ajungă la 11 lei. Au apărut poze cu 9, 10 lei. De mâine o să înceapă controalele. Speculațiile trebuie aspru pedepsite, mai ales când avem război la graniță. E o panică în toate benzinăriile”, a spus Virgil Popescu, la Digi24, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul Energiei a revenit cu un nou mesaj pe Facebook:

Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu.

Panica a cuprins și nemțenii, formându-se cozi la toate stațiile de carburanți din județ. Detalii mai jos:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. legio spune

    Vina principala ptr aceasta situatie este mass-mediei din Romania care , de dragul senzionalului ,dezinformarii si manipularii vrea sa faca sange in balega . Adoua cauza este prostia urechistilor din Romania care cred ca cu un plin de carburant sau cu 100-200 l de carburant vor supravetui unei conflagratii ,acelasi lucru l-au facut romanii si cu epidemia si purtatul mastii ,tipau ca sant obligati sa poarte o masca inutila iar acum cand pot sa scape de aceasta masca ,o poarta incontinuu ,masochism romanesc !

  2. Citizen spune

    E o minciuna, practic lumea sta la coada la berari!
    Pamflet

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate